Gezondheid advies en tips bij het beoefenen van onze warm infrarood* Yoga :

 • Hydrateer je zelf vooral ruim voor je les en ook erna. Warm Yoga is een uitgesproken goede manier om je afvalstoffen af te voeren. Mits je je vocht huishouding ook op peil houdt. Je mag eventueel een flesje water meenemen in de les. Kijk gerust op het rooster  wanneer we warm yoga geven.
 • Het beste is om je eigen Yoga-mat te brengen. Het is iets persoonlijks. En ook het meest hygiënisch. Mocht je geen yogamat hebben: Wij hebben genoeg yogamatten hier.
  Breng het liefst een grote handdoek of yoga doek voor op je mat want soms kan je veel zweten
 • Kleding: Je hoeft zeker geen dure Yoga (merk)kleding of dergelijke te kopen voor je lessen. Bij Warm-Yoga is het wel van belang dat jouw huid voldoende kan ademen in de les. Als je er goed erbij voelt: trek gerust shorts en een top of korte mouwen t-shirt aan. Maar zelfs een legging die je in de loop van de les kan opstropen; voldoet ook.
 • Contra indicaties: Zwangerschap. In verband met het diep stralinsg effect kan het binnen de baarmoeder te warm worden voor het kindje in ontwikkeling.

Meestal dragen de yoga leerlingen in de yoga les niet te wijd vallende kleding; want bij omgekeerde houdingen (inversions) kan dit onder andere flink in de weg gaan zitten

 • Aanrader: acclimatiseren ca 10 minuten in de verwarmde ruimte voordat de les start: Welkom !
  In het algemeen verzoeken wij of je uiterlijk 15 minuten voor alle yoga lessen kan arriveren. Bij Warm-Yoga is dat essentieel om prettig te acclimatiseren.
  Zodra je in de infrarood Studio bent; gelieve geen (luide) gesprekken te voeren. Of in ieder geval dit op gedempte toon te doen; daar er vaak leerlingen zijn die voor aanvang willen mediteren of simpelweg ‘tot rust’ willen komen. Ga bijvoorbeeld gerust lekker alvast op je matje liggen en laat de diep werkende zachte warme op je inwerken. Het is echt een uniek gevoel.
 • Probeer tijdens de yoga les niet de Studio in en uit te lopen. Zorg bijvoorbeeld dat je naar het toilet bent geweest voor aanvang.
 • Luister naar je lichaam (jouw innerlijk kompas) :
  Mocht je de warmte in combinatie met de oefeningen erg intens vinden: neem gerust jouw pauze. De yoga leraar zal dat ook benoemen.
  Een fijne rust asana of pauze is vaak: De Child-pose (kindhouding)

*: In de volksmond en op bijna alle websites wordt het infrarood yoga genoemd. Technisch is dat niet geheel correct. Het zijn lange golf stralings verwarmings panelen.  Net als bij Bikram en Hot Yoga. Deze aangename lange golf straling heeft een diep ontspannend en verwarmend effect op de spieren en gewrichten. Wij werken daarentegen in een gematigd verwarmde studio tot max ca 28 graden.  Vandaar ‘Warm Yoga’.

Geef nieuwe (yoga) ervaringen ook even tijd om te wennen.

Vaak weet je pas na 2 a 3 lessen of de les-stijl echt wat voor je is. Gelukkig is ons yoga-aanbod al vanaf de start gevarieerd; en het is soms ook heerlijk om een keer wat af te wisselen of aan te vullen met een andere soort yoga les.

Wij verwachten dat je met deze adviezen een mooie aanvulling aan jouw yoga beoefening in onze studio zal ervaren !

Tot ziens in de Studio !
Namaste
Team Kompassie Yoga

De Aerial Yogaworkshop aan het strand in Zeeland was een erg leuke ontdekking. Hele fijne en zorgvuldige begeleiding van Juliette.
S Blom
S Blom
2022-06-20
Very warm and welcoming yogastudio. The teachers are all very kind and professional. They organise a variety of super nice workshops and retreats. Love this place!
Sandrine Pierse
Sandrine Pierse
2022-06-15
Fijne yogaschool met hele fijne docenten.
Jeffrey Veer
Jeffrey Veer
2022-06-15
Arriving exhausted to aerial yoga it is such a joy to have a caring and knowledgeable teacher and a class that makes me feel I could fly home. What a lovely studio this is, a gem in Delfshaven!
Teana Boston-Mammah
Teana Boston-Mammah
2022-04-15
Ik kom hier al 2 jaar met heel veel plezier. De yoga studio is fijn en persoonlijk, en geeft je een gevoel van thuis. Voor mij zijn de yogalessen bij Kompassie van hoge kwaliteit, en ik ga altijd een stuk relaxter weg dan dat ik er aankom😄. Het lesaanbod is gevarieerd, voor verschillende levels, en mijn favoriet is aerial yoga; een hele speelse acrobatische vorm van yoga. Je vind dit niet op veel plekken dus daarom is deze yoga studio mijn favoriet
Nina B
Nina B
2022-04-08
Mooie kleine studio. Leuke en lieve docenten, fijne lessen. Goede afwisseling tussen rustige en energieke lessen en momenten. Top Aerial Yoga lessen, fijnste van Rotterdam!
Lonne Damsteegt
Lonne Damsteegt
2022-04-08
Relaxte studio zonder dat overdreven Instagram -zie mij eens yoga doen - sfeertje. Breed lesaanbod, waaronder aerial yoga. Aardige, deskundige docenten. Vriendelijk voor beginners. Niet duur. Prima parkeren, op sommige tijdstippen zelfs gratis. Ik vind het ook leuk dat er mannelijke docenten en deelnemers zijn en er sowieso veel verschillende mensen komen.
Wendy Verhoeven
Wendy Verhoeven
2022-04-07
Afgelopen weekend een super fijne aerial yoga teacher training gehad hier. Juliette heeft ontzettend veel kennis en ervaring vanuit zowel yoga als acrobatiek die ze op heldere en prettige wijze deelt. Er is veel aandacht voor veiligheid en het geven van heldere instructies, alsook voor het (leerlingen laten) opgaan in de ervaring, het creëren van bewustzijn, en het werken vanuit je eigen authentieke stijl. Een hele prettige en leerzame combinatie! De kleinschaligheid zorgt voor veel persoonlijke aandacht en maakt het extra fijn en gezellig om je als groepje een lang weekend onder te dompelen in de aerial yoga. Zeker een aanrader dus!
Anne S
Anne S
2022-03-08
It was a wonderful experience!! You feel joy when playing with gravity and it is wonderful to be guided by someone with so much experience and love for the field as Juliette. Loved it 🤩
Claudia Lira
Claudia Lira
2022-03-07