Gezondheid advies en tips bij het beoefenen van onze warm infrarood* Yoga :

 • Hydrateer je zelf vooral ruim voor je les en ook erna. Warm Yoga is een uitgesproken goede manier om je afvalstoffen af te voeren. Mits je je vocht huishouding ook op peil houdt. Je mag eventueel een flesje water meenemen in de les. Kijk gerust op het rooster  wanneer we warm yoga geven.
 • Het beste is om je eigen Yoga-mat te brengen. Het is iets persoonlijks. En ook het meest hygiënisch. Mocht je geen yogamat hebben: Wij hebben genoeg yogamatten hier.
  Breng het liefst een grote handdoek of yoga doek voor op je mat want soms kan je veel zweten
 • Kleding: Je hoeft zeker geen dure Yoga (merk)kleding of dergelijke te kopen voor je lessen. Bij Warm-Yoga is het wel van belang dat jouw huid voldoende kan ademen in de les. Als je er goed erbij voelt: trek gerust shorts en een top of korte mouwen t-shirt aan. Maar zelfs een legging die je in de loop van de les kan opstropen; voldoet ook.
 • Contra indicaties: Zwangerschap. In verband met het diep stralinsg effect kan het binnen de baarmoeder te warm worden voor het kindje in ontwikkeling.

Meestal dragen de yoga leerlingen in de yoga les niet te wijd vallende kleding; want bij omgekeerde houdingen (inversions) kan dit onder andere flink in de weg gaan zitten

 • Aanrader: acclimatiseren ca 10 minuten in de verwarmde ruimte voordat de les start: Welkom !
  In het algemeen verzoeken wij of je uiterlijk 15 minuten voor alle yoga lessen kan arriveren. Bij Warm-Yoga is dat essentieel om prettig te acclimatiseren.
  Zodra je in de infrarood Studio bent; gelieve geen (luide) gesprekken te voeren. Of in ieder geval dit op gedempte toon te doen; daar er vaak leerlingen zijn die voor aanvang willen mediteren of simpelweg ‘tot rust’ willen komen. Ga bijvoorbeeld gerust lekker alvast op je matje liggen en laat de diep werkende zachte warme op je inwerken. Het is echt een uniek gevoel.
 • Probeer tijdens de yoga les niet de Studio in en uit te lopen. Zorg bijvoorbeeld dat je naar het toilet bent geweest voor aanvang.
 • Luister naar je lichaam (jouw innerlijk kompas) :
  Mocht je de warmte in combinatie met de oefeningen erg intens vinden: neem gerust jouw pauze. De yoga leraar zal dat ook benoemen.
  Een fijne rust asana of pauze is vaak: De Child-pose (kindhouding)

*: In de volksmond en op bijna alle websites wordt het infrarood yoga genoemd. Technisch is dat niet geheel correct. Het zijn lange golf stralings verwarmings panelen.  Net als bij Bikram en Hot Yoga. Deze aangename lange golf straling heeft een diep ontspannend en verwarmend effect op de spieren en gewrichten. Wij werken daarentegen in een gematigd verwarmde studio tot max ca 28 graden.  Vandaar ‘Warm Yoga’.

Geef nieuwe (yoga) ervaringen ook even tijd om te wennen.

Vaak weet je pas na 2 a 3 lessen of de les-stijl echt wat voor je is. Gelukkig is ons yoga-aanbod al vanaf de start gevarieerd; en het is soms ook heerlijk om een keer wat af te wisselen of aan te vullen met een andere soort yoga les.

Wij verwachten dat je met deze adviezen een mooie aanvulling aan jouw yoga beoefening in onze studio zal ervaren !

Tot ziens in de Studio !
Namaste
Team Kompassie Yoga

Hele fijne yoga studio. Vriendelijke en ervaren docenten. Fijne zaal met voldoende props en altijd aangename temperatuur (ook bij de normale lessen). Ik vind vooral de aerial yoga erg leuk en wat mij betreft een redelijk unieke ervaring aangezien er maar weinig yoga studio's zijn die deze les aanbieden. Ik zou deze yoga studio aanraden!
Patricia patricia
Patricia patricia
2023-10-02
Had a wonderful Hormone Yoga workshop at Kompassie with Juliette. We exchanged knowledge, experiences, feelings and we bonded as women. Also we did yoga exercises and closed with a relax moment in the hammock.
Anouk Zeidler
Anouk Zeidler
2023-09-17
I love this yoga studio! Andrea and Juliette are very professional instructors in my opinion.
Nazanin
Nazanin
2023-09-16
I attended a taster session for Aerial yoga and was hooked as Juliette is a patient and very experienced instructor. I signed up for the unlimited monthly subs and also attended her fabulous women’s retreat. I left the event energised, revitalised and with so many more valuable insights about my well-being as a menopausal female. Best part was the great sisterhood I got to experience and the amazing women I got collaborate with.
Haseeba “Content Queen” Saban
Haseeba “Content Queen” Saban
2023-09-13
Laatst heb ik de workshop Hormone Yoga & Positive Development gevolgd bij Kompassie Yoga Studio, gegeven door eigenaresse Juliette. Het was een hele fijne bijeenkomst met gelijkgestemde vrouwen. We hebben elkaar Echt en liefdevol kunnen empoweren. En wat een eye openers heb ik opgedaan op het gebied van (peri) menopauze. Heel handig gebundeld in een syllabus die we meegekregen hebben. De dag zijn we geëindigd met een voedende Yoga sessie. Dank voor de leerzame, verbindende en liefdevolle middag.
Judith Reemnet
Judith Reemnet
2023-09-13
Ontzettend fijne studio en leuke lessen!
Jim van Nood
Jim van Nood
2023-09-06
Vandaag een keer les van Gina (een keertje op zondag) wat bijzonder weer, anders dan Andrea en ook weer plezierig. Door een proef abonnement heb ik meerdere lessen geprobeerd en bij Aerial Yoga blijven hangen, wat is dat gaaf! Gestart bij Juliette en door een verandering in werkrooster over gestapt naar Andrea. Beide geven op eigen wijze les, fijn voor mij als beginner maar nu ik de techniek steeds meer eigen ben ook fijn dat ik uitgedaagd wordt. Fijne locatie, warme mensen, vakbekwaam en Andrea is super lief! Echt een aanrader om een proef te starten en zo de lessen en docenten te leren kennen, je zal merken dat je al snel terug blijft komen voor de rijke lessen.
Ilse Blad
Ilse Blad
2023-07-16