Ashtanga Vinyasa Yoga bij Kompassie yoga

Dimitri is bijna weer terug in het land en de Ashtanga lessen en Mysore lessen zullen waarschijnlijk medio Oktober’22  weer starten aan onze fijne yoga studio aan het water. Medio oktober volgt ook een 2 daagse beginners/intermediate cursus ‘All about Ahstanga’. Meer info ook straks in de Nieuwsbrief.

Iedereen (intermediate, advanced maar ook beginners) is welkom. De begeleiding is gericht op ieders eigen niveau in de traditie van de Ashtanga yoga-stijl.

Je kan ook alvast met andere lessen instromen bij ons via het online rooster op de website en daar je (proef) les boeken. Een prettig bijkomend effect is dat onze Yoga studio in Rotterdam -Delfshaven een zeer goede locatie is voor deze discipline. Het is een ruime lichte studio, met een heren en dames kleedkamer en eigen douches. Na de vaak intensieve ashtanga beoefening is dat erg prettig voor de yoga leerlingen.

De Ashtanga yoga lessen waar we mee starten zullen volgens deze yoga traditie zowel de vroege de ochtend lessen zijn. Bijvoorbeeld vlak voordat je aan het werk zodat je verfrist en gezond je dag start. S’ochtends beoefenen we dan rond 07 am (Mysore) En daarbij ook een led Ashtanga les.  Tijdens de ‘Led’ les wordt de groep als geheel begeleid door een serie houdingen.

Bij de Mysore Self Practice methode doe je zelfstandig een serie van houdingen die je stap voor stap aangeleerd krijgt. De docent loopt rond en geeft persoonlijke aanwijzingen. Hij brengt je dieper in de pose en helpt je verder met het aanleren van de juiste volgorde van de asana’s. De duur van de Mysore les verschilt per persoon omdat je je persoonlijke practice tempo volgt binnen de Ashtanga serie’s.

 Ashtanga Yoga is een bezielde en krachtige yoga-stijl met diepe kennis en traditie. Het kan ook een uitdagende yoga stijl zijn die daarentegen ook zeer geschikt is voor gemotiveerde starters. Want je krijgt juist persoonlijke aandacht en leert een yoga practice die precies afgestemd is op jouw niveau. Je kunt dus prima instappen zonder de Ashtanga-reeks uit je hoofd te kennen: All it takes practice and the rest will come. 

Ashtanga Led lessen staan open voor iedereen die op zoek is naar een dynamische, uitdagende les. In deze les ga je door een opeenvolging van houdingen met de adem, begeleid (geleid) door de leraar. In deze les oefen je delen van de Ashtanga Yoga Primary Sequence. In het begin kan een ‘Led les’ intens zijn. Maar je zal snel groeien wanneer je je verbind aan deze stijl met onze ervaren yoga docent Dimitri. Een Mysore les in onze Rotterdams Yoga Studio kan je ondersteunen met de verdieping van je persoonlijke practice in je eigen tempo.

De Ashtanga geleide lessen staan open voor studenten van elk niveau. Ashtanga Led heeft als voordeel dat er een gezamenlijke yoga flow ontstaat. 

Opbouw van de asana’s

Tijdens Ashtanga Led starten we af en toe met een openings chant en daarna met de zonnegroeten. Vervolgens komen staande oefeningen aan bod uit primary 1. Dan de grond oefeningen, en uiteindelijk de ondersteboven houdingen! De les eindigt met Savasana: De volledige eind ontspanning.
Je zal merken dat de serie vast ligt in de poses en de volgorde. En dat je steeds meer in een meditatief ritme komt samen met je ademhaling. Waarbij je op diepe lagen werkt: zowel fysiek als energetisch. Wees welkom. 

 

Hele fijne yoga studio. Vriendelijke en ervaren docenten. Fijne zaal met voldoende props en altijd aangename temperatuur (ook bij de normale lessen). Ik vind vooral de aerial yoga erg leuk en wat mij betreft een redelijk unieke ervaring aangezien er maar weinig yoga studio's zijn die deze les aanbieden. Ik zou deze yoga studio aanraden!
Patricia patricia
Patricia patricia
2023-10-02
Had a wonderful Hormone Yoga workshop at Kompassie with Juliette. We exchanged knowledge, experiences, feelings and we bonded as women. Also we did yoga exercises and closed with a relax moment in the hammock.
Anouk Zeidler
Anouk Zeidler
2023-09-17
I love this yoga studio! Andrea and Juliette are very professional instructors in my opinion.
Nazanin
Nazanin
2023-09-16
I attended a taster session for Aerial yoga and was hooked as Juliette is a patient and very experienced instructor. I signed up for the unlimited monthly subs and also attended her fabulous women’s retreat. I left the event energised, revitalised and with so many more valuable insights about my well-being as a menopausal female. Best part was the great sisterhood I got to experience and the amazing women I got collaborate with.
Haseeba “Content Queen” Saban
Haseeba “Content Queen” Saban
2023-09-13
Laatst heb ik de workshop Hormone Yoga & Positive Development gevolgd bij Kompassie Yoga Studio, gegeven door eigenaresse Juliette. Het was een hele fijne bijeenkomst met gelijkgestemde vrouwen. We hebben elkaar Echt en liefdevol kunnen empoweren. En wat een eye openers heb ik opgedaan op het gebied van (peri) menopauze. Heel handig gebundeld in een syllabus die we meegekregen hebben. De dag zijn we geëindigd met een voedende Yoga sessie. Dank voor de leerzame, verbindende en liefdevolle middag.
Judith Reemnet
Judith Reemnet
2023-09-13
Ontzettend fijne studio en leuke lessen!
Jim van Nood
Jim van Nood
2023-09-06
Vandaag een keer les van Gina (een keertje op zondag) wat bijzonder weer, anders dan Andrea en ook weer plezierig. Door een proef abonnement heb ik meerdere lessen geprobeerd en bij Aerial Yoga blijven hangen, wat is dat gaaf! Gestart bij Juliette en door een verandering in werkrooster over gestapt naar Andrea. Beide geven op eigen wijze les, fijn voor mij als beginner maar nu ik de techniek steeds meer eigen ben ook fijn dat ik uitgedaagd wordt. Fijne locatie, warme mensen, vakbekwaam en Andrea is super lief! Echt een aanrader om een proef te starten en zo de lessen en docenten te leren kennen, je zal merken dat je al snel terug blijft komen voor de rijke lessen.
Ilse Blad
Ilse Blad
2023-07-16