Ashtanga Vinyasa Yoga bij Kompassie yoga

Dimitri is terug in het land en de Ashtanga lessen en Mysore lessen zijn weer gestart in onze fijne yoga studio aan het water.

Iedereen (intermediate, advanced maar ook beginners) is welkom. De begeleiding is gericht op ieders eigen niveau in de traditie van de Ashtanga yoga-stijl.

Je kan instromen bij ons via het online rooster op de website en daar je (proef) les boeken. Een prettig bijkomend effect is dat onze Yoga studio in Rotterdam -Delfshaven een zeer goede locatie is voor deze discipline. Het is een ruime lichte studio, met een heren en dames kleedkamer en eigen douches. Na de vaak intensieve ashtanga beoefening is dat erg prettig voor de yoga leerlingen.

De Ashtanga yoga lessen waar we mee starten zullen volgens deze yoga traditie zowel de vroege de ochtend lessen zijn. Bijvoorbeeld vlak voordat je aan het werk zodat je verfrist en gezond je dag start. Dit is op: Maandag en Donderdag 07 am (Mysore) En daarbij ook zaterdag om 08:00 de Ashtanga les. Welke meer ‘led‘ georienteerd is. Tijdens de ‘Led’ les wordt de groep als geheel begeleid door een serie houdingen.

Bij de Mysore Self Practice methode doe je zelfstandig een serie van houdingen die je stap voor stap aangeleerd krijgt. De docent loopt rond en geeft persoonlijke aanwijzingen. Hij brengt je dieper in de pose en helpt je verder met het aanleren van de juiste volgorde van de asana’s. De duur van de Mysore les verschilt per persoon omdat je je persoonlijke practice tempo volgt binnen de Ashtanga serie’s.

 Ashtanga Yoga is een bezielde en krachtige yoga-stijl met diepe kennis en traditie. Het kan ook een uitdagende yoga stijl zijn die daarentegen ook zeer geschikt is voor gemotiveerde starters. Want je krijgt juist persoonlijke aandacht en leert een yoga practice die precies afgestemd is op jouw niveau. Je kunt dus prima instappen zonder de Ashtanga-reeks uit je hoofd te kennen: All it takes practice and the rest will come. 

Ashtanga Led lessen staan open voor iedereen die op zoek is naar een dynamische, uitdagende les. In deze les ga je door een opeenvolging van houdingen met de adem, begeleid (geleid) door de leraar. In deze les oefen je delen van de Ashtanga Yoga Primary Sequence. In het begin kan een ‘Led les’ intens zijn. Maar je zal snel groeien wanneer je je verbind aan deze stijl met onze ervaren yoga docent Dimitri. Een Mysore les in onze Rotterdams Yoga Studio kan je ondersteunen met de verdieping van je persoonlijke practice in je eigen tempo.

De Ashtanga geleide lessen staan open voor studenten van elk niveau. Ashtanga Led heeft als voordeel dat er een gezamenlijke yoga flow ontstaat. 

Opbouw van de asana’s

Tijdens Ashtanga Led starten we af en toe met een openings chant en daarna met de zonnegroeten. Vervolgens komen staande oefeningen aan bod uit primary 1. Dan de grond oefeningen, en uiteindelijk de ondersteboven houdingen! De les eindigt met Savasana: De volledige eind ontspanning.
Je zal merken dat de serie vast ligt in de poses en de volgorde. En dat je steeds meer in een meditatief ritme komt samen met je ademhaling. Waarbij je op diepe lagen werkt: zowel fysiek als energetisch. Wees welkom.