Ashtanga Vinyasa Yoga bij Kompassie yoga

Dimitri is bijna weer terug in het land en de Ashtanga lessen en Mysore lessen zullen waarschijnlijk medio Oktober’22  weer starten aan onze fijne yoga studio aan het water. Medio oktober volgt ook een 2 daagse beginners/intermediate cursus ‘All about Ahstanga’. Meer info ook straks in de Nieuwsbrief.

Iedereen (intermediate, advanced maar ook beginners) is welkom. De begeleiding is gericht op ieders eigen niveau in de traditie van de Ashtanga yoga-stijl.

Je kan ook alvast met andere lessen instromen bij ons via het online rooster op de website en daar je (proef) les boeken. Een prettig bijkomend effect is dat onze Yoga studio in Rotterdam -Delfshaven een zeer goede locatie is voor deze discipline. Het is een ruime lichte studio, met een heren en dames kleedkamer en eigen douches. Na de vaak intensieve ashtanga beoefening is dat erg prettig voor de yoga leerlingen.

De Ashtanga yoga lessen waar we mee starten zullen volgens deze yoga traditie zowel de vroege de ochtend lessen zijn. Bijvoorbeeld vlak voordat je aan het werk zodat je verfrist en gezond je dag start. S’ochtends beoefenen we dan rond 07 am (Mysore) En daarbij ook een led Ashtanga les.  Tijdens de ‘Led’ les wordt de groep als geheel begeleid door een serie houdingen.

Bij de Mysore Self Practice methode doe je zelfstandig een serie van houdingen die je stap voor stap aangeleerd krijgt. De docent loopt rond en geeft persoonlijke aanwijzingen. Hij brengt je dieper in de pose en helpt je verder met het aanleren van de juiste volgorde van de asana’s. De duur van de Mysore les verschilt per persoon omdat je je persoonlijke practice tempo volgt binnen de Ashtanga serie’s.

 Ashtanga Yoga is een bezielde en krachtige yoga-stijl met diepe kennis en traditie. Het kan ook een uitdagende yoga stijl zijn die daarentegen ook zeer geschikt is voor gemotiveerde starters. Want je krijgt juist persoonlijke aandacht en leert een yoga practice die precies afgestemd is op jouw niveau. Je kunt dus prima instappen zonder de Ashtanga-reeks uit je hoofd te kennen: All it takes practice and the rest will come. 

Ashtanga Led lessen staan open voor iedereen die op zoek is naar een dynamische, uitdagende les. In deze les ga je door een opeenvolging van houdingen met de adem, begeleid (geleid) door de leraar. In deze les oefen je delen van de Ashtanga Yoga Primary Sequence. In het begin kan een ‘Led les’ intens zijn. Maar je zal snel groeien wanneer je je verbind aan deze stijl met onze ervaren yoga docent Dimitri. Een Mysore les in onze Rotterdams Yoga Studio kan je ondersteunen met de verdieping van je persoonlijke practice in je eigen tempo.

De Ashtanga geleide lessen staan open voor studenten van elk niveau. Ashtanga Led heeft als voordeel dat er een gezamenlijke yoga flow ontstaat. 

Opbouw van de asana’s

Tijdens Ashtanga Led starten we af en toe met een openings chant en daarna met de zonnegroeten. Vervolgens komen staande oefeningen aan bod uit primary 1. Dan de grond oefeningen, en uiteindelijk de ondersteboven houdingen! De les eindigt met Savasana: De volledige eind ontspanning.
Je zal merken dat de serie vast ligt in de poses en de volgorde. En dat je steeds meer in een meditatief ritme komt samen met je ademhaling. Waarbij je op diepe lagen werkt: zowel fysiek als energetisch. Wees welkom. 

 

De Aerial Yogaworkshop aan het strand in Zeeland was een erg leuke ontdekking. Hele fijne en zorgvuldige begeleiding van Juliette.
S Blom
S Blom
2022-06-20
Very warm and welcoming yogastudio. The teachers are all very kind and professional. They organise a variety of super nice workshops and retreats. Love this place!
Sandrine Pierse
Sandrine Pierse
2022-06-15
Fijne yogaschool met hele fijne docenten.
Jeffrey Veer
Jeffrey Veer
2022-06-15
Arriving exhausted to aerial yoga it is such a joy to have a caring and knowledgeable teacher and a class that makes me feel I could fly home. What a lovely studio this is, a gem in Delfshaven!
Teana Boston-Mammah
Teana Boston-Mammah
2022-04-15
Ik kom hier al 2 jaar met heel veel plezier. De yoga studio is fijn en persoonlijk, en geeft je een gevoel van thuis. Voor mij zijn de yogalessen bij Kompassie van hoge kwaliteit, en ik ga altijd een stuk relaxter weg dan dat ik er aankom😄. Het lesaanbod is gevarieerd, voor verschillende levels, en mijn favoriet is aerial yoga; een hele speelse acrobatische vorm van yoga. Je vind dit niet op veel plekken dus daarom is deze yoga studio mijn favoriet
Nina B
Nina B
2022-04-08
Mooie kleine studio. Leuke en lieve docenten, fijne lessen. Goede afwisseling tussen rustige en energieke lessen en momenten. Top Aerial Yoga lessen, fijnste van Rotterdam!
Lonne Damsteegt
Lonne Damsteegt
2022-04-08
Relaxte studio zonder dat overdreven Instagram -zie mij eens yoga doen - sfeertje. Breed lesaanbod, waaronder aerial yoga. Aardige, deskundige docenten. Vriendelijk voor beginners. Niet duur. Prima parkeren, op sommige tijdstippen zelfs gratis. Ik vind het ook leuk dat er mannelijke docenten en deelnemers zijn en er sowieso veel verschillende mensen komen.
Wendy Verhoeven
Wendy Verhoeven
2022-04-07
Afgelopen weekend een super fijne aerial yoga teacher training gehad hier. Juliette heeft ontzettend veel kennis en ervaring vanuit zowel yoga als acrobatiek die ze op heldere en prettige wijze deelt. Er is veel aandacht voor veiligheid en het geven van heldere instructies, alsook voor het (leerlingen laten) opgaan in de ervaring, het creëren van bewustzijn, en het werken vanuit je eigen authentieke stijl. Een hele prettige en leerzame combinatie! De kleinschaligheid zorgt voor veel persoonlijke aandacht en maakt het extra fijn en gezellig om je als groepje een lang weekend onder te dompelen in de aerial yoga. Zeker een aanrader dus!
Anne S
Anne S
2022-03-08
It was a wonderful experience!! You feel joy when playing with gravity and it is wonderful to be guided by someone with so much experience and love for the field as Juliette. Loved it 🤩
Claudia Lira
Claudia Lira
2022-03-07