Workshop Critical Alignment Yoga

Van spanning naar ontspanning naar vrijer bewegen

Waarom deze workshop volgen?

Beoefen je al geruime tijd yoga (of juist niet) en wil je meer verdieping in het voor- en achter overbuigen of ben je gewoon nieuwsgierig en wil je de yoga tools van Critical Alignment Yoga (CAY) zoals het stripje en het schouderstand bankje ervaren?
In deze workshop ga je onder de deskundige begeleiding van Cecilia Huisman een aantal mooie yoga tools ervaren.

Wat gaan we doen?

De yoga tools van CAY zijn ontworpen om de overtollige spanning uit o.a. de dieper gelegen spieren die langs de wervelkolom liggen, weg te nemen. Aansluitend als het lichaam meer in ontspanning is gekomen worden de asana’s uitgevoerd met de nadruk op coördinatie. Uiteindelijk komen we in een flow van yogahoudingen en eindigen we in de omgekeerde houding in het schouderstandbankje.

Over Critical Aligment Yoga

De kern van Critical Alignment Yoga is gebaseerd op het onderscheid tussen bewegingsspieren (bijvoorbeeld aan de armen en benen), meer gelegen aan de oppervlakte en de houdingsspieren, gelegen rond de wervelkolom en gewrichten.
De bewegingsspieren hebben de neiging om spanning vast te houden, daar en tegen hebben de houdingsspieren de neiging te verslappen en door onvoldoende gebruik te verstijven. Door de disbalans ontstaan allerlei klachten, blessures en beperkingen.

Het doel van de Critical Alignment Yoga is om de balans tussen de twee spiergroepen te herstellen, waardoor het lichaam zonder spanning vrij kan bewegen.
De hulpmiddelen worden gebruikt om enerzijds ondersteuning te geven aan het lichaam en anderzijds dieper in een houding te komen.

Wat brengt Critical Alignment Yoga:
Naast de lichamelijke effecten zoals minder spanning, meer bewegelijkheid, kracht en coördinatie krijg je meer inzicht in hoe jouw lichaam reageert op spanning en beweging.
De lichaamshouding verbetert en plezier in bewegen neemt toe.

Docent Cecilia Huisman
Cecilia heeft al meerdere jaren ervaring met CAY. Na de opleiding tot Hatha yogadocent en DRU yoga docent heeft zij zich verder gespecialiseerd in CAY. In haar lessen komen elementen van CAY en DRU yoga samen.

Wil je verzekerd zijn van je plekje? Meld je aan: stuur een email naar info@kompassieyoga.nl.