Workshop Critical Alignment Yoga

Van spanning naar ontspanning naar vrijer bewegen

Waarom deze workshop volgen?

Beoefen je al geruime tijd yoga (of juist niet) en wil je meer verdieping in het voor- en achter overbuigen of ben je gewoon nieuwsgierig en wil je de yoga tools van Critical Alignment Yoga (CAY) zoals het stripje en het schouderstand bankje ervaren?
In deze workshop ga je onder de deskundige begeleiding van Cecilia Huisman een aantal mooie yoga tools ervaren.

Wat gaan we doen?

De yoga tools van CAY zijn ontworpen om de overtollige spanning uit o.a. de dieper gelegen spieren die langs de wervelkolom liggen, weg te nemen. Aansluitend als het lichaam meer in ontspanning is gekomen worden de asana’s uitgevoerd met de nadruk op coördinatie. Uiteindelijk komen we in een flow van yogahoudingen en eindigen we in de omgekeerde houding in het schouderstandbankje.

Over Critical Aligment Yoga

De kern van Critical Alignment Yoga is gebaseerd op het onderscheid tussen bewegingsspieren (bijvoorbeeld aan de armen en benen), meer gelegen aan de oppervlakte en de houdingsspieren, gelegen rond de wervelkolom en gewrichten.
De bewegingsspieren hebben de neiging om spanning vast te houden, daar en tegen hebben de houdingsspieren de neiging te verslappen en door onvoldoende gebruik te verstijven. Door de disbalans ontstaan allerlei klachten, blessures en beperkingen.

Het doel van de Critical Alignment Yoga is om de balans tussen de twee spiergroepen te herstellen, waardoor het lichaam zonder spanning vrij kan bewegen.
De hulpmiddelen worden gebruikt om enerzijds ondersteuning te geven aan het lichaam en anderzijds dieper in een houding te komen.

Wat brengt Critical Alignment Yoga:
Naast de lichamelijke effecten zoals minder spanning, meer bewegelijkheid, kracht en coördinatie krijg je meer inzicht in hoe jouw lichaam reageert op spanning en beweging.
De lichaamshouding verbetert en plezier in bewegen neemt toe.

Docent Cecilia Huisman
Cecilia heeft al meerdere jaren ervaring met CAY. Na de opleiding tot Hatha yogadocent en DRU yoga docent heeft zij zich verder gespecialiseerd in CAY. In haar lessen komen elementen van CAY en DRU yoga samen.

Wil je verzekerd zijn van je plekje? Meld je aan: stuur een email naar info@kompassieyoga.nl.


De Aerial Yogaworkshop aan het strand in Zeeland was een erg leuke ontdekking. Hele fijne en zorgvuldige begeleiding van Juliette.
S Blom
S Blom
2022-06-20
Very warm and welcoming yogastudio. The teachers are all very kind and professional. They organise a variety of super nice workshops and retreats. Love this place!
Sandrine Pierse
Sandrine Pierse
2022-06-15
Fijne yogaschool met hele fijne docenten.
Jeffrey Veer
Jeffrey Veer
2022-06-15
Arriving exhausted to aerial yoga it is such a joy to have a caring and knowledgeable teacher and a class that makes me feel I could fly home. What a lovely studio this is, a gem in Delfshaven!
Teana Boston-Mammah
Teana Boston-Mammah
2022-04-15
Ik kom hier al 2 jaar met heel veel plezier. De yoga studio is fijn en persoonlijk, en geeft je een gevoel van thuis. Voor mij zijn de yogalessen bij Kompassie van hoge kwaliteit, en ik ga altijd een stuk relaxter weg dan dat ik er aankom😄. Het lesaanbod is gevarieerd, voor verschillende levels, en mijn favoriet is aerial yoga; een hele speelse acrobatische vorm van yoga. Je vind dit niet op veel plekken dus daarom is deze yoga studio mijn favoriet
Nina B
Nina B
2022-04-08
Mooie kleine studio. Leuke en lieve docenten, fijne lessen. Goede afwisseling tussen rustige en energieke lessen en momenten. Top Aerial Yoga lessen, fijnste van Rotterdam!
Lonne Damsteegt
Lonne Damsteegt
2022-04-08
Relaxte studio zonder dat overdreven Instagram -zie mij eens yoga doen - sfeertje. Breed lesaanbod, waaronder aerial yoga. Aardige, deskundige docenten. Vriendelijk voor beginners. Niet duur. Prima parkeren, op sommige tijdstippen zelfs gratis. Ik vind het ook leuk dat er mannelijke docenten en deelnemers zijn en er sowieso veel verschillende mensen komen.
Wendy Verhoeven
Wendy Verhoeven
2022-04-07
Afgelopen weekend een super fijne aerial yoga teacher training gehad hier. Juliette heeft ontzettend veel kennis en ervaring vanuit zowel yoga als acrobatiek die ze op heldere en prettige wijze deelt. Er is veel aandacht voor veiligheid en het geven van heldere instructies, alsook voor het (leerlingen laten) opgaan in de ervaring, het creëren van bewustzijn, en het werken vanuit je eigen authentieke stijl. Een hele prettige en leerzame combinatie! De kleinschaligheid zorgt voor veel persoonlijke aandacht en maakt het extra fijn en gezellig om je als groepje een lang weekend onder te dompelen in de aerial yoga. Zeker een aanrader dus!
Anne S
Anne S
2022-03-08
It was a wonderful experience!! You feel joy when playing with gravity and it is wonderful to be guided by someone with so much experience and love for the field as Juliette. Loved it 🤩
Claudia Lira
Claudia Lira
2022-03-07