Workshop Critical Alignment Yoga

Van spanning naar ontspanning naar vrijer bewegen

Waarom deze workshop volgen?

Beoefen je al geruime tijd yoga (of juist niet) en wil je meer verdieping in het voor- en achter overbuigen of ben je gewoon nieuwsgierig en wil je de yoga tools van Critical Alignment Yoga (CAY) zoals het stripje en het schouderstand bankje ervaren?
In deze workshop ga je onder de deskundige begeleiding van Cecilia Huisman een aantal mooie yoga tools ervaren.

Wat gaan we doen?

De yoga tools van CAY zijn ontworpen om de overtollige spanning uit o.a. de dieper gelegen spieren die langs de wervelkolom liggen, weg te nemen. Aansluitend als het lichaam meer in ontspanning is gekomen worden de asana’s uitgevoerd met de nadruk op coördinatie. Uiteindelijk komen we in een flow van yogahoudingen en eindigen we in de omgekeerde houding in het schouderstandbankje.

Over Critical Aligment Yoga

De kern van Critical Alignment Yoga is gebaseerd op het onderscheid tussen bewegingsspieren (bijvoorbeeld aan de armen en benen), meer gelegen aan de oppervlakte en de houdingsspieren, gelegen rond de wervelkolom en gewrichten.
De bewegingsspieren hebben de neiging om spanning vast te houden, daar en tegen hebben de houdingsspieren de neiging te verslappen en door onvoldoende gebruik te verstijven. Door de disbalans ontstaan allerlei klachten, blessures en beperkingen.

Het doel van de Critical Alignment Yoga is om de balans tussen de twee spiergroepen te herstellen, waardoor het lichaam zonder spanning vrij kan bewegen.
De hulpmiddelen worden gebruikt om enerzijds ondersteuning te geven aan het lichaam en anderzijds dieper in een houding te komen.

Wat brengt Critical Alignment Yoga:
Naast de lichamelijke effecten zoals minder spanning, meer bewegelijkheid, kracht en coördinatie krijg je meer inzicht in hoe jouw lichaam reageert op spanning en beweging.
De lichaamshouding verbetert en plezier in bewegen neemt toe.

Docent Cecilia Huisman
Cecilia heeft al meerdere jaren ervaring met CAY. Na de opleiding tot Hatha yogadocent en DRU yoga docent heeft zij zich verder gespecialiseerd in CAY. In haar lessen komen elementen van CAY en DRU yoga samen.

Wil je verzekerd zijn van je plekje? Meld je aan: stuur een email naar info@kompassieyoga.nl.


Hele fijne yoga studio. Vriendelijke en ervaren docenten. Fijne zaal met voldoende props en altijd aangename temperatuur (ook bij de normale lessen). Ik vind vooral de aerial yoga erg leuk en wat mij betreft een redelijk unieke ervaring aangezien er maar weinig yoga studio's zijn die deze les aanbieden. Ik zou deze yoga studio aanraden!
Patricia patricia
Patricia patricia
2023-10-02
Had a wonderful Hormone Yoga workshop at Kompassie with Juliette. We exchanged knowledge, experiences, feelings and we bonded as women. Also we did yoga exercises and closed with a relax moment in the hammock.
Anouk Zeidler
Anouk Zeidler
2023-09-17
I love this yoga studio! Andrea and Juliette are very professional instructors in my opinion.
Nazanin
Nazanin
2023-09-16
I attended a taster session for Aerial yoga and was hooked as Juliette is a patient and very experienced instructor. I signed up for the unlimited monthly subs and also attended her fabulous women’s retreat. I left the event energised, revitalised and with so many more valuable insights about my well-being as a menopausal female. Best part was the great sisterhood I got to experience and the amazing women I got collaborate with.
Haseeba “Content Queen” Saban
Haseeba “Content Queen” Saban
2023-09-13
Laatst heb ik de workshop Hormone Yoga & Positive Development gevolgd bij Kompassie Yoga Studio, gegeven door eigenaresse Juliette. Het was een hele fijne bijeenkomst met gelijkgestemde vrouwen. We hebben elkaar Echt en liefdevol kunnen empoweren. En wat een eye openers heb ik opgedaan op het gebied van (peri) menopauze. Heel handig gebundeld in een syllabus die we meegekregen hebben. De dag zijn we geëindigd met een voedende Yoga sessie. Dank voor de leerzame, verbindende en liefdevolle middag.
Judith Reemnet
Judith Reemnet
2023-09-13
Ontzettend fijne studio en leuke lessen!
Jim van Nood
Jim van Nood
2023-09-06
Vandaag een keer les van Gina (een keertje op zondag) wat bijzonder weer, anders dan Andrea en ook weer plezierig. Door een proef abonnement heb ik meerdere lessen geprobeerd en bij Aerial Yoga blijven hangen, wat is dat gaaf! Gestart bij Juliette en door een verandering in werkrooster over gestapt naar Andrea. Beide geven op eigen wijze les, fijn voor mij als beginner maar nu ik de techniek steeds meer eigen ben ook fijn dat ik uitgedaagd wordt. Fijne locatie, warme mensen, vakbekwaam en Andrea is super lief! Echt een aanrader om een proef te starten en zo de lessen en docenten te leren kennen, je zal merken dat je al snel terug blijft komen voor de rijke lessen.
Ilse Blad
Ilse Blad
2023-07-16