Aanpassingen tijdens onze Yoga beoefening in deze uitdagende periode

Lieve yogi’s,

Door de weer aangescherpte maatregelen rondom Covid-19 (Week 40-2020) en omdat onze gezondheid en een veilig gevoel vóór alles gaat: Zijn er wat aanpassingen die gelden vanaf Zaterdag 3 oktober. Dit naast de standaard maatregelen. Belangrijk is ook dat we ons beseffen dat Yoga waarschijnlijk de veiligste ‘body-mind’ bezigheid is die we maar kunnen bedenken en dat het actief samen op je (eigen) mat Yoga beoefenen waarbij we onze kennis delen:  onze lichaam en ziel het gezondst en veerkrachtigst houdt. Juist in deze uitdagende periode. De aanpassingen die Juliette, naast het al lopende Corona protocol, met haar studio nu voor jouw comfort toe voegt zijn:

1) De groepen zijn al vorige week opnieuw her ingedeeld en we zijn ook nog 2 matten terug geschakeld. Het was sowieso al veel minder wat we toelieten. Maar zo kunnen we meer ruimte ervaren voor elkaar.

2) De nood deur in de studio (waterkant) zal indien gewenst open blijven om meer ventilatie te behouden.

3) Wij hebben een nieuw krachtig Optimal Air Cleaning systeem. Tijdens de drukkere lessen of wanneer de deur naar buiten dicht is in de winter: kan ons speciale Air-Cleaning systeem aan (géén aircondition). Dit systeem heeft de speciale Hespa filters en maakt tevens gebruik van plasma technology en UV-C. Het maakt de omgeving nog schoner en de aerosols worden als het ware ‘schoon gewassen’ door de technology van het apparaat.Als je meer wil weten over de sterkste van de twee die we hebben staan check product overzicht onderaan deze pagina. 🙂

4) Omdat soms bij open deuren een extra gezonde ‘tocht-lucht’ kan ontstaan; kan het prettig zijn om te denken aan bijvoorbeeld wat warme kleren mee te nemen. Of een dekentje.

Heb je hierover vragen of verzoeken dan hoor ik dat uiteraard graag. (info@kompassieyoga.nl)

Stay safe en let’s keep on doing yoga, juist nu.

PS voor nieuwe leerlingen:

Geef nieuwe (yoga) ervaringen ook even tijd om te wennen.

Vaak weet je pas na 2 a 3 lessen of de les-stijl echt wat voor je is. Gelukkig is ons yoga-aanbod al vanaf de start gevarieerd; en het is soms ook heerlijk om een keer wat af te wisselen of aan te vullen met een andere soort yoga les.

Wij verwachten dat je met deze adviezen een mooie veilige aanvulling aan jouw yoga beoefening in onze studio zal ervaren !

“body is the bow, asana is the arrow, and soul is the target” (B.K.S. Iyengar)

Tot ziens in de Studio !
Namaste
Team Kompassie Yoga

Product Air Cleaner Optima:

De PureAirPro 550 is voorzien van 3 filtersets, de gezuiverde lucht wordt aan de bovenzijde en de twee zijkanten naar buiten geblazen, de voordelen hiervan zijn dat de Hespa filters naar verhouding tot de afmetingen van het toestel zo groot mogelijk kunnen zijn wat er voor zorgt dat de luchtzuiverende werking groter is en dat het toestel stiller kan werken. Omdat de gezuiverde lucht aan drie zijden wordt uitgeblazen is de luchtsnelheid lager en ontstaat er geen tocht wat als koude ervaren kan worden.

Met de grote filtercapaciteit, de stalen behuizing, krachtige ionisatie en compacte afmetingen is het toestel zeer geschikt voor gebruik:

In grote ruimten (tot ca. 110m², afhankelijk van de omstandigheden)
In ruimten met een zeer slechte luchtkwaliteit
In ruimten waar zeer zuivere lucht gevraagd is
De grote capaciteit en solide bouwkwaliteit maakt het toestel geschikt voor professionele toepassingen, maar de compacte afmetingen, eenvoud van inzet en functies als de stille nachtstand maakt de PureAirPro 550 daarnaast ook zeer geschikt voor gebruik in woonkamer, studeerkamer, keuken of slaapkamer.

Powerful air cleaner for large spaces

The PureAirPro 550 is a powerful air cleaner developed for larger spaces, in rooms with very poor air quality or where very clean air is required.

The PureAirPro 550 is equipped with 3 filter sets, the purified air is blown out at the top and the two sides, the advantages are that the filters can be as large as possible in relation to the dimensions of the appliance, which ensures that the air purifying effect is greater and that the appliance can work quieter. Because the purified air is blown out on three sides, the air speed is lower and there is no draft that can be experienced as cold.

About the 3 filters:

De PureAirPro 550 is voorzien van 3 filtersets, die alledrie een combinatie zijn van 3 filters:

 • Voorfilter, verwijdert stof deeltjes, pluizen en (huisdieren)haren, hiermee wordt de levensduur van het HEPA filter verlengd.
 • HEPA filter, deze is 99.97% effectief in het verwijderen van kleine onzichtbare (fijn)stofdeeltjes, rook, bacteriën, virussen en andere micro-organismen. Het filter is met anti-microbial behandeld om schimmelvorming en het overleven van micro-organismen op het filter tegen te gaan.
 • Actieve kool filter, actieve kool is een speciaal behandelde koolstof die de eigenschap heeft allerlei stoffen aan zich te kunnen binden en is daardoor een sterk absorptiemiddel. Actieve kool kenmerkt zich door het zeer grote oppervlak, een gram vaste stof kan een oppervlak hebben van enkele honderden vierkante meters. Hierdoor is het in staat verschillende schadelijke stoffen aan zich te binden, en is het actieve kool filter effectief tegen vluchtige organische stoffen, sigarettenrook en tevens onaangename luchtjes.

Plasma-ionisatie voor extra luchtzuiverende werking

Het plasma-systeem bestaat uit zes ionisatoren die midden in de afbeelding te zien zijn, aan de buitenzijde zijn twee van de drie filtersets te zien, de bovenste is verwijderd om de ionisatoren te tonen.

Naaste de filters die alle mogelijke partikelen uit de lucht filteren wordt in de PureAirPro 550 tevens een plasmasysteem toegepast die de lucht ioniseert en tevens vluchtige stoffen, geuren, allergenen en micro-organismen bestrijdt.

Dit ozonvrije ionisatiesysteem met zes ionisatoren breekt onaangename geuren af, en bestrijdt vluchtige stoffen, allergenen en micro-organismen, tevens heeft het een antistatische werking zodat (fijn)stofdeeltjes zich niet aan de wanden of andere oppervlakten hechten maar in de lucht blijven zweven zodat ze door de luchtreiniger kunnen worden gefilterd.

Deze technologie wordt ook wel plasma- of actieve luchtreiniging genoemd, de vervuilingen worden op moleculair niveau bestreden, dit in tegenstelling tot passieve luchtreiniging waar de vervuilingen door filters worden bestreden. De reinigende werking van deze ionen is actief in de gehele ruimte en dringt zelfs door in poreuze materialen.

Further SPECIFICATIONS

 • Cleaning elements
 • Ionization
 • Suitable for rooms up to approx. 110m2
 • Automatic operation 4
 • Operating modes
 • Pre-filter
 • HEPA filter :
 • Pre-filter, HEPA filter, Activated carbon filter
 • Dimensions
 • Noise level
 • Air throughput per hour
 • Lifespan air cleaning elements
 • Air throughput
 • Suitable for spaces up to 550 m3
 • Power consumption
 • Voltage
 • maximum 2 – 59 dB

Daarnaast hebben we voor de zekerheid nog een tweede Lucht reiniger staan die voornamelijk met UV-C werkt. Alles bij elkaar was dit wederom een grote investering maar wij willen zeker zijn dat we het beste voor onze leerlingen en docenten hebben. Bij mooi en zacht weer zijn deze extra aparaten niet noodzakelijk.

Namaste

 

Hele fijne yoga studio. Vriendelijke en ervaren docenten. Fijne zaal met voldoende props en altijd aangename temperatuur (ook bij de normale lessen). Ik vind vooral de aerial yoga erg leuk en wat mij betreft een redelijk unieke ervaring aangezien er maar weinig yoga studio's zijn die deze les aanbieden. Ik zou deze yoga studio aanraden!
Patricia patricia
Patricia patricia
2023-10-02
Had a wonderful Hormone Yoga workshop at Kompassie with Juliette. We exchanged knowledge, experiences, feelings and we bonded as women. Also we did yoga exercises and closed with a relax moment in the hammock.
Anouk Zeidler
Anouk Zeidler
2023-09-17
I love this yoga studio! Andrea and Juliette are very professional instructors in my opinion.
Nazanin
Nazanin
2023-09-16
I attended a taster session for Aerial yoga and was hooked as Juliette is a patient and very experienced instructor. I signed up for the unlimited monthly subs and also attended her fabulous women’s retreat. I left the event energised, revitalised and with so many more valuable insights about my well-being as a menopausal female. Best part was the great sisterhood I got to experience and the amazing women I got collaborate with.
Haseeba “Content Queen” Saban
Haseeba “Content Queen” Saban
2023-09-13
Laatst heb ik de workshop Hormone Yoga & Positive Development gevolgd bij Kompassie Yoga Studio, gegeven door eigenaresse Juliette. Het was een hele fijne bijeenkomst met gelijkgestemde vrouwen. We hebben elkaar Echt en liefdevol kunnen empoweren. En wat een eye openers heb ik opgedaan op het gebied van (peri) menopauze. Heel handig gebundeld in een syllabus die we meegekregen hebben. De dag zijn we geëindigd met een voedende Yoga sessie. Dank voor de leerzame, verbindende en liefdevolle middag.
Judith Reemnet
Judith Reemnet
2023-09-13
Ontzettend fijne studio en leuke lessen!
Jim van Nood
Jim van Nood
2023-09-06
Vandaag een keer les van Gina (een keertje op zondag) wat bijzonder weer, anders dan Andrea en ook weer plezierig. Door een proef abonnement heb ik meerdere lessen geprobeerd en bij Aerial Yoga blijven hangen, wat is dat gaaf! Gestart bij Juliette en door een verandering in werkrooster over gestapt naar Andrea. Beide geven op eigen wijze les, fijn voor mij als beginner maar nu ik de techniek steeds meer eigen ben ook fijn dat ik uitgedaagd wordt. Fijne locatie, warme mensen, vakbekwaam en Andrea is super lief! Echt een aanrader om een proef te starten en zo de lessen en docenten te leren kennen, je zal merken dat je al snel terug blijft komen voor de rijke lessen.
Ilse Blad
Ilse Blad
2023-07-16