Iyengar yoga

- not specified -

- not specified -

- not specified -

- not specified -

Op dit moment hebben we de Iyengar lessen even uitgesteld. Omdat we merken door de hoge mate van specialisatie; de opkomst in een nieuwe allround yoga studio hiervoor te laag is. Wie weet wat de toekomst brengt!  Daarentegen geeft onze Iyengar docent wel les in onze studio. Haar lessen zijn op woensdag en donderdag ochtend. En vrijdag geeft ze Yoga voor je rug.

Over Iyengar yoga: Deze yoga stijl karakteriseert zich door de grote aandacht die er tot in detail is voor het in lijn brengen van het lichaam met de geest. Waarbij de nadruk ligt op het ontwikkelen van kracht, weerstand, flexibiliteit en balans, door middel van concentratie (Dharana) en meditatie (Dhyana). Iyengar-yoga staat bekend om het gebruik van hulpmiddelen, zoals bijvoorbeeld: banden, blokken en kussentjes. Die dienen als ondersteuning bij de uitvoering van de asana’s. Deze hulpmiddelen hebben het doel om te ondersteunen bij correcte ‘alignment’. Wat ook zeer goed helpt bij de beginnende, zieke of vermoeide beoefenaars. Hierdoor kan je de yoga-oefeningen toch volledig ervaren. Bij ons doen we aan Gentle Iyengar yoga. Waarbij we altijd ons richten op de individuele unieke yoga-beoefenaar met ieder zijn/haar eigen kompas. Zodat we zacht maar in detail je kunnen ondersteunen in jou yoga beoefening.

” Yoga voor je rug” Iyengar yoga

Mila is tevens onze Iyengar docent en geeft een goed verantwoord de les
Een van de belangrijkste oorzaken van rugpijn is overmatige spierspanning . Veel mensen ervaren bewegings beperking of pijn in gebieden die de wervelkolom beïnvloeden , zoals de heupen en de schouders . Eline werkt gericht met jou aan speciale yoga houdingen voor je wervel kolom en rug. Zij is tevens Iyengar gecertificeerd. EN dat is een ‘extra steuntje’ in jou rug. Daar er door Harvard ook onderzoek is gedaan naar de medische voordelen van deze soort yoga bij mensen met rugklachten. (http://www.health.harvard.edu/healthbeat/lower-back-pain-yoga-therapy-can-help)

Restorative Yoga

read next
Hele fijne yoga studio. Vriendelijke en ervaren docenten. Fijne zaal met voldoende props en altijd aangename temperatuur (ook bij de normale lessen). Ik vind vooral de aerial yoga erg leuk en wat mij betreft een redelijk unieke ervaring aangezien er maar weinig yoga studio's zijn die deze les aanbieden. Ik zou deze yoga studio aanraden!
Patricia patricia
Patricia patricia
2023-10-02
Had a wonderful Hormone Yoga workshop at Kompassie with Juliette. We exchanged knowledge, experiences, feelings and we bonded as women. Also we did yoga exercises and closed with a relax moment in the hammock.
Anouk Zeidler
Anouk Zeidler
2023-09-17
I love this yoga studio! Andrea and Juliette are very professional instructors in my opinion.
Nazanin
Nazanin
2023-09-16
I attended a taster session for Aerial yoga and was hooked as Juliette is a patient and very experienced instructor. I signed up for the unlimited monthly subs and also attended her fabulous women’s retreat. I left the event energised, revitalised and with so many more valuable insights about my well-being as a menopausal female. Best part was the great sisterhood I got to experience and the amazing women I got collaborate with.
Haseeba “Content Queen” Saban
Haseeba “Content Queen” Saban
2023-09-13
Laatst heb ik de workshop Hormone Yoga & Positive Development gevolgd bij Kompassie Yoga Studio, gegeven door eigenaresse Juliette. Het was een hele fijne bijeenkomst met gelijkgestemde vrouwen. We hebben elkaar Echt en liefdevol kunnen empoweren. En wat een eye openers heb ik opgedaan op het gebied van (peri) menopauze. Heel handig gebundeld in een syllabus die we meegekregen hebben. De dag zijn we geëindigd met een voedende Yoga sessie. Dank voor de leerzame, verbindende en liefdevolle middag.
Judith Reemnet
Judith Reemnet
2023-09-13
Ontzettend fijne studio en leuke lessen!
Jim van Nood
Jim van Nood
2023-09-06
Vandaag een keer les van Gina (een keertje op zondag) wat bijzonder weer, anders dan Andrea en ook weer plezierig. Door een proef abonnement heb ik meerdere lessen geprobeerd en bij Aerial Yoga blijven hangen, wat is dat gaaf! Gestart bij Juliette en door een verandering in werkrooster over gestapt naar Andrea. Beide geven op eigen wijze les, fijn voor mij als beginner maar nu ik de techniek steeds meer eigen ben ook fijn dat ik uitgedaagd wordt. Fijne locatie, warme mensen, vakbekwaam en Andrea is super lief! Echt een aanrader om een proef te starten en zo de lessen en docenten te leren kennen, je zal merken dat je al snel terug blijft komen voor de rijke lessen.
Ilse Blad
Ilse Blad
2023-07-16