Iyengar yoga

- not specified -

- not specified -

- not specified -

- not specified -

Op dit moment hebben we de Iyengar lessen even uitgesteld. Omdat we merken door de hoge mate van specialisatie; de opkomst in een nieuwe allround yoga studio hiervoor te laag is. Wie weet wat de toekomst brengt!  Daarentegen geeft onze Iyengar docent wel les in onze studio. Haar lessen zijn op woensdag en donderdag ochtend. En vrijdag geeft ze Yoga voor je rug.

Over Iyengar yoga: Deze yoga stijl karakteriseert zich door de grote aandacht die er tot in detail is voor het in lijn brengen van het lichaam met de geest. Waarbij de nadruk ligt op het ontwikkelen van kracht, weerstand, flexibiliteit en balans, door middel van concentratie (Dharana) en meditatie (Dhyana). Iyengar-yoga staat bekend om het gebruik van hulpmiddelen, zoals bijvoorbeeld: banden, blokken en kussentjes. Die dienen als ondersteuning bij de uitvoering van de asana’s. Deze hulpmiddelen hebben het doel om te ondersteunen bij correcte ‘alignment’. Wat ook zeer goed helpt bij de beginnende, zieke of vermoeide beoefenaars. Hierdoor kan je de yoga-oefeningen toch volledig ervaren. Bij ons doen we aan Gentle Iyengar yoga. Waarbij we altijd ons richten op de individuele unieke yoga-beoefenaar met ieder zijn/haar eigen kompas. Zodat we zacht maar in detail je kunnen ondersteunen in jou yoga beoefening.

” Yoga voor je rug” Iyengar yoga

Mila is tevens onze Iyengar docent en geeft een goed verantwoord de les
Een van de belangrijkste oorzaken van rugpijn is overmatige spierspanning . Veel mensen ervaren bewegings beperking of pijn in gebieden die de wervelkolom beïnvloeden , zoals de heupen en de schouders . Eline werkt gericht met jou aan speciale yoga houdingen voor je wervel kolom en rug. Zij is tevens Iyengar gecertificeerd. EN dat is een ‘extra steuntje’ in jou rug. Daar er door Harvard ook onderzoek is gedaan naar de medische voordelen van deze soort yoga bij mensen met rugklachten. (http://www.health.harvard.edu/healthbeat/lower-back-pain-yoga-therapy-can-help)

Restorative Yoga

read next