Pilates en Yoga fusion

- not specified -

- not specified -

- not specified -

- not specified -

Pilates en Yoga:

De combinatie van pilates en yoga, is ontworpen om kracht op te bouwen en de spieren te versterken, terwijl de les tegelijk je flexibiliteit verbetert en de harmonie van je lichaam en geest bevordert. Elke docent zal haar eigen stijl en volgorde aanbieden met betrekking tot de creatieve mogelijkheden in deze redelijke unieke Pilates en Yoga les.
Een van de significante verschillen tussen Pilates en yoga is dat Pilates-oefeningen sterk gericht zijn op het ontwikkelen van kern of ‘Core’ kracht ook wel genoemd de ‘Power house’. En daar horen ook efficiënte bewegings gewoonten bij die zich goed vertalen naar houdingen en bewegingen in het dagelijks leven. Daarbij worden ook verlengende oefeningen voor het gehele lichaam geïntegreerd. Zodat de spieren met regelmatige beoefening zowel sterk worden als ook lang.

Yoga- asanas of houdingen bevorderen uiteraard ook onze kernkracht en spier verlenging. Maar de meeste yoga is daar iets minder op gefocused. En daarentegen meer georiënteerd op stress release, mindfulness, en het energie lichaam. Wellicht is Yoga ook wat minder doel bewust gericht op de dagelijkse bewegings mechanica en meer in het vergroten van ons lichaam en ziels bewustzijn door middel van specifieke asanas en bewegingen.

Een van de meest voor de hand liggende overeenkomsten tussen Pilates en yoga is dat ze beide lichaam en geest-disciplines zijn. De bedoeling van beide is om lichaam en geest samen te brengen op een manier die de gezondheid en het bewustzijn vergroot en de algehele levens ervaring van de beoefenaar versterkt of verhoogd.

Hierbij ook een voorbeeld van een oefening die Pilates en yoga gemeen hebben

Een kern of core kracht versterkende oefeningen welke zowel bekend is bij Pilates als yogastudenten: De Boat-Pose. Of: Paripurna Navasana


Yoga beoefent de boot pose met de benen bij elkaar, met of zonder grijpen van de enkels. Aangepast voor de ondersteuning van rug en de buik: buigen we de knieën. (half boat-pose)

In Pilates openen we de benen lichtjes: de benen zijn dan in een V-vorm en de enkels worden eventueel vastgehouden. De basis beweging, waarbij de buikspieren worden gebruikt om het lichaam vast te houden in een V, of juist achter, de zitbotten zijn voor beide hetzelfde.

Deze oefening brengt nog een ander verschil aan het licht tussen Pilates en yoga, dat is dat hoewel er sommige houdingen in Pilates (zoals deze) zijn, Pilates in het algemeen in beweging blijft. Terwijl in de Yoga versie van de Boat-Pose; We deze statisch beoefenen. Bijvoorbeeld: als onderdeel van Pilates-oefeningen doen we soms de variatie: ‘open legged boat-rocker’ . Kom het gezellig mee maken in onze fijne yoga studio!

Vanuit de Yoga gezien heeft de Boat-Pose onder andere deze werkzame voordelen:

– Versterkt je buik spieren, heupflexors en de wervelkolom
– Stimuleert de nieren, schildklier- en prostaatklieren en darmen
– Verbetert de spijsvertering

De Aerial Yogaworkshop aan het strand in Zeeland was een erg leuke ontdekking. Hele fijne en zorgvuldige begeleiding van Juliette.
S Blom
S Blom
2022-06-20
Very warm and welcoming yogastudio. The teachers are all very kind and professional. They organise a variety of super nice workshops and retreats. Love this place!
Sandrine Pierse
Sandrine Pierse
2022-06-15
Fijne yogaschool met hele fijne docenten.
Jeffrey Veer
Jeffrey Veer
2022-06-15
Arriving exhausted to aerial yoga it is such a joy to have a caring and knowledgeable teacher and a class that makes me feel I could fly home. What a lovely studio this is, a gem in Delfshaven!
Teana Boston-Mammah
Teana Boston-Mammah
2022-04-15
Ik kom hier al 2 jaar met heel veel plezier. De yoga studio is fijn en persoonlijk, en geeft je een gevoel van thuis. Voor mij zijn de yogalessen bij Kompassie van hoge kwaliteit, en ik ga altijd een stuk relaxter weg dan dat ik er aankom😄. Het lesaanbod is gevarieerd, voor verschillende levels, en mijn favoriet is aerial yoga; een hele speelse acrobatische vorm van yoga. Je vind dit niet op veel plekken dus daarom is deze yoga studio mijn favoriet
Nina B
Nina B
2022-04-08
Mooie kleine studio. Leuke en lieve docenten, fijne lessen. Goede afwisseling tussen rustige en energieke lessen en momenten. Top Aerial Yoga lessen, fijnste van Rotterdam!
Lonne Damsteegt
Lonne Damsteegt
2022-04-08
Relaxte studio zonder dat overdreven Instagram -zie mij eens yoga doen - sfeertje. Breed lesaanbod, waaronder aerial yoga. Aardige, deskundige docenten. Vriendelijk voor beginners. Niet duur. Prima parkeren, op sommige tijdstippen zelfs gratis. Ik vind het ook leuk dat er mannelijke docenten en deelnemers zijn en er sowieso veel verschillende mensen komen.
Wendy Verhoeven
Wendy Verhoeven
2022-04-07
Afgelopen weekend een super fijne aerial yoga teacher training gehad hier. Juliette heeft ontzettend veel kennis en ervaring vanuit zowel yoga als acrobatiek die ze op heldere en prettige wijze deelt. Er is veel aandacht voor veiligheid en het geven van heldere instructies, alsook voor het (leerlingen laten) opgaan in de ervaring, het creëren van bewustzijn, en het werken vanuit je eigen authentieke stijl. Een hele prettige en leerzame combinatie! De kleinschaligheid zorgt voor veel persoonlijke aandacht en maakt het extra fijn en gezellig om je als groepje een lang weekend onder te dompelen in de aerial yoga. Zeker een aanrader dus!
Anne S
Anne S
2022-03-08
It was a wonderful experience!! You feel joy when playing with gravity and it is wonderful to be guided by someone with so much experience and love for the field as Juliette. Loved it 🤩
Claudia Lira
Claudia Lira
2022-03-07