Vinyasa yoga les

- not specified -

09:00 - 15:00

Central Park, E 84th St, New York

Free of charge

Vinyasa yoga is het onderdeel van de Yoga dat zich meer richt op de ademhaling en de verbindingen tussen de verschillende asana’s. De Vinyasa yoga les is toegankelijk voor zowel beginners als de meer gevorderde yogi’s. Maar is wel iets meer uitdagend.

Kijk op het rooster wanneer we Vinyasa yoga les geven.

Een zonnegroet is een perfect voorbeeld van een Vinyasa ‘dans’.  Omdat elke beweging in deze serie wordt uitgevoerd op een inademing of een uitademing. De juiste timing van ademhalen samen met de juiste lengte van een beweging creert eenpuntige focus. Door beoefening van deze concentratie techniek leidt je de aandacht naar binnen wat helderheid en ontspanning voor de geest creeert. Bijna elke vloeiend serie van houding naar houding kan een Vinyasa dans of flow worden genoemd.

Ook is er aandacht voor het integreren van de correcte fysieke lijnen van de yoga houdingen (asana’s) in combinatie met ieders lichaam.
Om bewustwording van lichamelijke lijnen op dieper niveau te kunnen ervaren maakt de leraar gebruikt van ‘hands-on adjustments’. Dit zijn subtiele correcties van het lichaam richting de juiste lijnen van de desbetreffende yoga houding.

Het belang van fysiek sterk en ontspannen in balans staan in iedere yoga houding heeft direct invloed op de zelfde kwaliteiten van de geest.

Tijdens Vinyasa yoga beoefening kun je veel afwisseling verwachten. De asana’s en de vinyasa’s samen vormen een doorstromend geheel. Deze doorstroming in combinatie met de ademhaling wordt soms in het Engels Flow genoemd. En vinyasa in Sanskriet.  Ook wordt de Uayi breath regelmatig beoefent. Jouw innerlijke warmte wordt hiermee aangewakkerd; je bloedsomloop verbetert, afvalstoffen worden beter afgevoerd. In combinatie met de werking van de Bandha’s zorgt dit voor een extra stimulans van zowel de stoffelijke als fijnstoffelijke energiebanen en de bloedsomloop. Na een les voel je je vaak erg rustig en ontspannen en energiek tegelijkertijd.

Pilates en Yoga fusion

read next

Join event