Vinyasa yoga les

- not specified -

09:00 - 15:00

Central Park, E 84th St, New York

Free of charge

Vinyasa yoga is het onderdeel van de Yoga dat zich meer richt op de ademhaling en de verbindingen tussen de verschillende asana’s. De Vinyasa yoga les is toegankelijk voor zowel beginners als de meer gevorderde yogi’s. Maar is wel iets meer uitdagend.

Kijk op het rooster wanneer we Vinyasa yoga les geven.

Een zonnegroet is een perfect voorbeeld van een Vinyasa ‘dans’.  Omdat elke beweging in deze serie wordt uitgevoerd op een inademing of een uitademing. De juiste timing van ademhalen samen met de juiste lengte van een beweging creert eenpuntige focus. Door beoefening van deze concentratie techniek leidt je de aandacht naar binnen wat helderheid en ontspanning voor de geest creeert. Bijna elke vloeiend serie van houding naar houding kan een Vinyasa dans of flow worden genoemd.

Ook is er aandacht voor het integreren van de correcte fysieke lijnen van de yoga houdingen (asana’s) in combinatie met ieders lichaam.
Om bewustwording van lichamelijke lijnen op dieper niveau te kunnen ervaren maakt de leraar gebruikt van ‘hands-on adjustments’. Dit zijn subtiele correcties van het lichaam richting de juiste lijnen van de desbetreffende yoga houding.

Het belang van fysiek sterk en ontspannen in balans staan in iedere yoga houding heeft direct invloed op de zelfde kwaliteiten van de geest.

Tijdens Vinyasa yoga beoefening kun je veel afwisseling verwachten. De asana’s en de vinyasa’s samen vormen een doorstromend geheel. Deze doorstroming in combinatie met de ademhaling wordt soms in het Engels Flow genoemd. En vinyasa in Sanskriet.  Ook wordt de Uayi breath regelmatig beoefent. Jouw innerlijke warmte wordt hiermee aangewakkerd; je bloedsomloop verbetert, afvalstoffen worden beter afgevoerd. In combinatie met de werking van de Bandha’s zorgt dit voor een extra stimulans van zowel de stoffelijke als fijnstoffelijke energiebanen en de bloedsomloop. Na een les voel je je vaak erg rustig en ontspannen en energiek tegelijkertijd.

Pilates en Yoga fusion

read next
De Aerial Yogaworkshop aan het strand in Zeeland was een erg leuke ontdekking. Hele fijne en zorgvuldige begeleiding van Juliette.
S Blom
S Blom
2022-06-20
Very warm and welcoming yogastudio. The teachers are all very kind and professional. They organise a variety of super nice workshops and retreats. Love this place!
Sandrine Pierse
Sandrine Pierse
2022-06-15
Fijne yogaschool met hele fijne docenten.
Jeffrey Veer
Jeffrey Veer
2022-06-15
Arriving exhausted to aerial yoga it is such a joy to have a caring and knowledgeable teacher and a class that makes me feel I could fly home. What a lovely studio this is, a gem in Delfshaven!
Teana Boston-Mammah
Teana Boston-Mammah
2022-04-15
Ik kom hier al 2 jaar met heel veel plezier. De yoga studio is fijn en persoonlijk, en geeft je een gevoel van thuis. Voor mij zijn de yogalessen bij Kompassie van hoge kwaliteit, en ik ga altijd een stuk relaxter weg dan dat ik er aankom😄. Het lesaanbod is gevarieerd, voor verschillende levels, en mijn favoriet is aerial yoga; een hele speelse acrobatische vorm van yoga. Je vind dit niet op veel plekken dus daarom is deze yoga studio mijn favoriet
Nina B
Nina B
2022-04-08
Mooie kleine studio. Leuke en lieve docenten, fijne lessen. Goede afwisseling tussen rustige en energieke lessen en momenten. Top Aerial Yoga lessen, fijnste van Rotterdam!
Lonne Damsteegt
Lonne Damsteegt
2022-04-08
Relaxte studio zonder dat overdreven Instagram -zie mij eens yoga doen - sfeertje. Breed lesaanbod, waaronder aerial yoga. Aardige, deskundige docenten. Vriendelijk voor beginners. Niet duur. Prima parkeren, op sommige tijdstippen zelfs gratis. Ik vind het ook leuk dat er mannelijke docenten en deelnemers zijn en er sowieso veel verschillende mensen komen.
Wendy Verhoeven
Wendy Verhoeven
2022-04-07
Afgelopen weekend een super fijne aerial yoga teacher training gehad hier. Juliette heeft ontzettend veel kennis en ervaring vanuit zowel yoga als acrobatiek die ze op heldere en prettige wijze deelt. Er is veel aandacht voor veiligheid en het geven van heldere instructies, alsook voor het (leerlingen laten) opgaan in de ervaring, het creëren van bewustzijn, en het werken vanuit je eigen authentieke stijl. Een hele prettige en leerzame combinatie! De kleinschaligheid zorgt voor veel persoonlijke aandacht en maakt het extra fijn en gezellig om je als groepje een lang weekend onder te dompelen in de aerial yoga. Zeker een aanrader dus!
Anne S
Anne S
2022-03-08
It was a wonderful experience!! You feel joy when playing with gravity and it is wonderful to be guided by someone with so much experience and love for the field as Juliette. Loved it 🤩
Claudia Lira
Claudia Lira
2022-03-07

Join event