Vinyasa yoga les

- not specified -

09:00 - 15:00

Central Park, E 84th St, New York

Free of charge

Vinyasa yoga is het onderdeel van de Yoga dat zich meer richt op de ademhaling en de verbindingen tussen de verschillende asana’s. De Vinyasa yoga les is toegankelijk voor zowel beginners als de meer gevorderde yogi’s. Maar is wel iets meer uitdagend.

Kijk op het rooster wanneer we Vinyasa yoga les geven.

Een zonnegroet is een perfect voorbeeld van een Vinyasa ‘dans’.  Omdat elke beweging in deze serie wordt uitgevoerd op een inademing of een uitademing. De juiste timing van ademhalen samen met de juiste lengte van een beweging creert eenpuntige focus. Door beoefening van deze concentratie techniek leidt je de aandacht naar binnen wat helderheid en ontspanning voor de geest creeert. Bijna elke vloeiend serie van houding naar houding kan een Vinyasa dans of flow worden genoemd.

Ook is er aandacht voor het integreren van de correcte fysieke lijnen van de yoga houdingen (asana’s) in combinatie met ieders lichaam.
Om bewustwording van lichamelijke lijnen op dieper niveau te kunnen ervaren maakt de leraar gebruikt van ‘hands-on adjustments’. Dit zijn subtiele correcties van het lichaam richting de juiste lijnen van de desbetreffende yoga houding.

Het belang van fysiek sterk en ontspannen in balans staan in iedere yoga houding heeft direct invloed op de zelfde kwaliteiten van de geest.

Tijdens Vinyasa yoga beoefening kun je veel afwisseling verwachten. De asana’s en de vinyasa’s samen vormen een doorstromend geheel. Deze doorstroming in combinatie met de ademhaling wordt soms in het Engels Flow genoemd. En vinyasa in Sanskriet.  Ook wordt de Uayi breath regelmatig beoefent. Jouw innerlijke warmte wordt hiermee aangewakkerd; je bloedsomloop verbetert, afvalstoffen worden beter afgevoerd. In combinatie met de werking van de Bandha’s zorgt dit voor een extra stimulans van zowel de stoffelijke als fijnstoffelijke energiebanen en de bloedsomloop. Na een les voel je je vaak erg rustig en ontspannen en energiek tegelijkertijd.

Pilates en Yoga fusion

read next
Hele fijne yoga studio. Vriendelijke en ervaren docenten. Fijne zaal met voldoende props en altijd aangename temperatuur (ook bij de normale lessen). Ik vind vooral de aerial yoga erg leuk en wat mij betreft een redelijk unieke ervaring aangezien er maar weinig yoga studio's zijn die deze les aanbieden. Ik zou deze yoga studio aanraden!
Patricia patricia
Patricia patricia
2023-10-02
Had a wonderful Hormone Yoga workshop at Kompassie with Juliette. We exchanged knowledge, experiences, feelings and we bonded as women. Also we did yoga exercises and closed with a relax moment in the hammock.
Anouk Zeidler
Anouk Zeidler
2023-09-17
I love this yoga studio! Andrea and Juliette are very professional instructors in my opinion.
Nazanin
Nazanin
2023-09-16
I attended a taster session for Aerial yoga and was hooked as Juliette is a patient and very experienced instructor. I signed up for the unlimited monthly subs and also attended her fabulous women’s retreat. I left the event energised, revitalised and with so many more valuable insights about my well-being as a menopausal female. Best part was the great sisterhood I got to experience and the amazing women I got collaborate with.
Haseeba “Content Queen” Saban
Haseeba “Content Queen” Saban
2023-09-13
Laatst heb ik de workshop Hormone Yoga & Positive Development gevolgd bij Kompassie Yoga Studio, gegeven door eigenaresse Juliette. Het was een hele fijne bijeenkomst met gelijkgestemde vrouwen. We hebben elkaar Echt en liefdevol kunnen empoweren. En wat een eye openers heb ik opgedaan op het gebied van (peri) menopauze. Heel handig gebundeld in een syllabus die we meegekregen hebben. De dag zijn we geëindigd met een voedende Yoga sessie. Dank voor de leerzame, verbindende en liefdevolle middag.
Judith Reemnet
Judith Reemnet
2023-09-13
Ontzettend fijne studio en leuke lessen!
Jim van Nood
Jim van Nood
2023-09-06
Vandaag een keer les van Gina (een keertje op zondag) wat bijzonder weer, anders dan Andrea en ook weer plezierig. Door een proef abonnement heb ik meerdere lessen geprobeerd en bij Aerial Yoga blijven hangen, wat is dat gaaf! Gestart bij Juliette en door een verandering in werkrooster over gestapt naar Andrea. Beide geven op eigen wijze les, fijn voor mij als beginner maar nu ik de techniek steeds meer eigen ben ook fijn dat ik uitgedaagd wordt. Fijne locatie, warme mensen, vakbekwaam en Andrea is super lief! Echt een aanrader om een proef te starten en zo de lessen en docenten te leren kennen, je zal merken dat je al snel terug blijft komen voor de rijke lessen.
Ilse Blad
Ilse Blad
2023-07-16

Join event