Interview Ksenia Koroleva

 

Office-Flasmob-408

Wij zijn ontzettend trots op onze yogi’s en stellen ze dan ook graag aan jullie voor. Daarom interviewen we vanaf nu elke maand één leerling van de Kompassie Yoga Studio (voorheen Yogartschool). Het thema zal je niet verbazen: Yoga!

We trappen af met Ksenia Koroleva (de dame rechts op de foto in de Camel-pose en met vrolijk gekleurde broek) . Zij is 33 jaar oud en werkt als assistent professor bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam en is één van onze fanatieke en creatieve studenten.

 

Ksenia-408Wat is je levensmotto?
‘Probeer zoveel mogelijk dingen uit in je leven.’

Hoe lang doe je al aan yoga?
‘Af en aan beoefen ik yoga (en tai chi) nu een jaar of drie en ik heb ervaring met Vinyasa Yoga, Flow Yoga, Hot Yoga en Aerial Yoga. Die laatste yogavorm is mijn favoriet. Het is nooit saai en na een de les Aerial Yoga zit ik weer bomvol energie.’

Wat betekent yoga voor jou?
‘Yoga is voor mij een manier van (gezonder) leven.  Het helpt mij bijvoorbeeld met het strekken en ontspannen van mijn spieren en met het rechten van mijn rug.’

Wat vind je leuk aan Kompassie Yoga Studio (voorheen Yogartschool)?
‘Ik houd van de individuele en humanistische benadering en de holistische visie op yoga en meditatie. En de plezierige communicatie.’

‘Juliette is een hele fijne lerares! Ze is zó inspirerend. Ik heb een andere yogaleraar nog nooit alles zo goed horen uitleggen. Ze benadert iedereen individueel en helpt mensen om dingen op een natuurlijke wijze te bereiken: no pressure. Ik hecht veel waarde aan deze aanpak, omdat geen enkele andere leraar zo voor mij heeft gezorgd en zoveel energie in mij heeft gestoken. Juliette is creatief: elke klas is anders en ze probeert steeds nieuwe dingen uit. Zoals bijvoorbeeld een spontane yoga flashmob in een kantoor. Ze heeft ook altijd ruimte voor individuele verzoeken. Dat zorgt dat het beoefenen van yoga niet alleen ontspannen is, maar ook nog eens heel erg leuk!’

Wat moet iedereen weten over yoga?
‘Iedereen zou aan yoga moeten doen!’


Categories: Interviews