Interview Ksenia Koroleva

 

Office-Flasmob-408

Wij zijn ontzettend trots op onze yogi’s en stellen ze dan ook graag aan jullie voor. Daarom interviewen we vanaf nu elke maand één leerling van de Kompassie Yoga Studio (voorheen Yogartschool). Het thema zal je niet verbazen: Yoga!

We trappen af met Ksenia Koroleva (de dame rechts op de foto in de Camel-pose en met vrolijk gekleurde broek) . Zij is 33 jaar oud en werkt als assistent professor bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam en is één van onze fanatieke en creatieve studenten.

 

Ksenia-408Wat is je levensmotto?
‘Probeer zoveel mogelijk dingen uit in je leven.’

Hoe lang doe je al aan yoga?
‘Af en aan beoefen ik yoga (en tai chi) nu een jaar of drie en ik heb ervaring met Vinyasa Yoga, Flow Yoga, Hot Yoga en Aerial Yoga. Die laatste yogavorm is mijn favoriet. Het is nooit saai en na een de les Aerial Yoga zit ik weer bomvol energie.’

Wat betekent yoga voor jou?
‘Yoga is voor mij een manier van (gezonder) leven.  Het helpt mij bijvoorbeeld met het strekken en ontspannen van mijn spieren en met het rechten van mijn rug.’

Wat vind je leuk aan Kompassie Yoga Studio (voorheen Yogartschool)?
‘Ik houd van de individuele en humanistische benadering en de holistische visie op yoga en meditatie. En de plezierige communicatie.’

‘Juliette is een hele fijne lerares! Ze is zó inspirerend. Ik heb een andere yogaleraar nog nooit alles zo goed horen uitleggen. Ze benadert iedereen individueel en helpt mensen om dingen op een natuurlijke wijze te bereiken: no pressure. Ik hecht veel waarde aan deze aanpak, omdat geen enkele andere leraar zo voor mij heeft gezorgd en zoveel energie in mij heeft gestoken. Juliette is creatief: elke klas is anders en ze probeert steeds nieuwe dingen uit. Zoals bijvoorbeeld een spontane yoga flashmob in een kantoor. Ze heeft ook altijd ruimte voor individuele verzoeken. Dat zorgt dat het beoefenen van yoga niet alleen ontspannen is, maar ook nog eens heel erg leuk!’

Wat moet iedereen weten over yoga?
‘Iedereen zou aan yoga moeten doen!’


Categories: Interviews

Hele fijne yoga studio. Vriendelijke en ervaren docenten. Fijne zaal met voldoende props en altijd aangename temperatuur (ook bij de normale lessen). Ik vind vooral de aerial yoga erg leuk en wat mij betreft een redelijk unieke ervaring aangezien er maar weinig yoga studio's zijn die deze les aanbieden. Ik zou deze yoga studio aanraden!
Patricia patricia
Patricia patricia
2023-10-02
Had a wonderful Hormone Yoga workshop at Kompassie with Juliette. We exchanged knowledge, experiences, feelings and we bonded as women. Also we did yoga exercises and closed with a relax moment in the hammock.
Anouk Zeidler
Anouk Zeidler
2023-09-17
I love this yoga studio! Andrea and Juliette are very professional instructors in my opinion.
Nazanin
Nazanin
2023-09-16
I attended a taster session for Aerial yoga and was hooked as Juliette is a patient and very experienced instructor. I signed up for the unlimited monthly subs and also attended her fabulous women’s retreat. I left the event energised, revitalised and with so many more valuable insights about my well-being as a menopausal female. Best part was the great sisterhood I got to experience and the amazing women I got collaborate with.
Haseeba “Content Queen” Saban
Haseeba “Content Queen” Saban
2023-09-13
Laatst heb ik de workshop Hormone Yoga & Positive Development gevolgd bij Kompassie Yoga Studio, gegeven door eigenaresse Juliette. Het was een hele fijne bijeenkomst met gelijkgestemde vrouwen. We hebben elkaar Echt en liefdevol kunnen empoweren. En wat een eye openers heb ik opgedaan op het gebied van (peri) menopauze. Heel handig gebundeld in een syllabus die we meegekregen hebben. De dag zijn we geëindigd met een voedende Yoga sessie. Dank voor de leerzame, verbindende en liefdevolle middag.
Judith Reemnet
Judith Reemnet
2023-09-13
Ontzettend fijne studio en leuke lessen!
Jim van Nood
Jim van Nood
2023-09-06
Vandaag een keer les van Gina (een keertje op zondag) wat bijzonder weer, anders dan Andrea en ook weer plezierig. Door een proef abonnement heb ik meerdere lessen geprobeerd en bij Aerial Yoga blijven hangen, wat is dat gaaf! Gestart bij Juliette en door een verandering in werkrooster over gestapt naar Andrea. Beide geven op eigen wijze les, fijn voor mij als beginner maar nu ik de techniek steeds meer eigen ben ook fijn dat ik uitgedaagd wordt. Fijne locatie, warme mensen, vakbekwaam en Andrea is super lief! Echt een aanrader om een proef te starten en zo de lessen en docenten te leren kennen, je zal merken dat je al snel terug blijft komen voor de rijke lessen.
Ilse Blad
Ilse Blad
2023-07-16