Warm Yoga les

- not specified -

- not specified -

- not specified -

- not specified -

Warm Yoga lessen (niet te verwarren met Hot Yoga of Bikram) geven we in een matig infrarood verwarmde studio. Door de aangename temperatuur zijn je spieren en gewrichten een stuk flexibeler. Dit ondersteunt de yoga les en bevordert je doorbloeding, afvoer van afvolstoffen en geeft je een geborgen en warm gevoel tijdens de yogales zonder dat direct je het zweet uitbreekt. Al onze warm yoga lessen zijn geschikt voor beginners en gevorderden.

Tijdens de ‘warm yoga lessen’ waaronder(Warm Vinyasa , Warm Yin Yoga , Warm Hatha en Warm-Yin en Yang of Flow)  maken we gebruik van de speciale lange golf panelen. Deze (in de volksmond genoemd: infrarood) panelen in de warm yoga les worden ook gebruikt bij Hot Yoga en Bikram yoga. Bij ons gebeurd dat met een gematigde comfortabele warmte van max 28 en bij de yin: 30 graden. Deze panelen geven een lange golfstraling die een aangename diepe warmte werking heeft tijdens de warm yoga les. Voor onder andere de gewrichten en spieren. Wat op zichzelf vaak al een weldaad is in ons ‘koude regen/kikkerlandje’. Je kan dit vergelijken met de aangename verwarming van zonnestralen op je lichaam.

De maximum temperaturen bij ons is rond 30 graden Celsius en de luchtvochtigheid is laag. Wij beperken ons in het temperatuur gebruik. Omdat we zo overtuigd zijn van de voordelen. Na ons veld-onderzoek kwamen we tot de slotsom dat we waarschijnlijk de enige studio zijn die nooit hoger met infrarood gaat dan circa 28-30 graden. Bij warm yoga geloven we dat je wat minder snel over je grenzen zal gaan. Tegelijk kan het een heel intensieve yoga les zijn waarbij de docent je voldoende opties en uitdaging geeft waarmee je jouw innerlijk vuur aanwakkert.

Gepubliceerd door de redactie in Yoga Magazine februari 2017  “Een warme omhelzing “

(…) In haar nieuwe Kompassie Yoga Studio breekt ze een lans voor een nieuwe cross-over: warm yoga. Juliette: “In de aanloop naar de geboorte van mijn studio heb ik de plus- en minpunten onderzocht van een extra verwarmde ruimte. Als je richting de 40 graden gaat of zelfs daarboven, kun je duizelig en uitgedroogd raken. Dan wordt de les te uitputtend. Er is niets mis met hot yoga, ik vind het zelf af en toe ook heerlijk. Maar met onze warm yoga, tot maximaal 30 graden, kun je gemakkelijker je grenzen bewaken. Zo heb je toch die ervaring dat je kern, je gewrichten en spieren diep worden verwarmd. En dat is heerlijk, net een warme omhelzing ‘on a rainy day’.”

Achtergond van alle verwarmde yoga, warm yoga of hot yoga :

Alle (oude) culturen erkennen de zuiverende en helende werking  van warmte.

Het moedigt het lichaam aan te zweten en gebruikt daarmee de huid niet alleen om af te koelen, maar ook het lichaam te zuiveren. Er komt zelfs een natuurlijk antibiotica stof vrij; dat is 1 van de redenen waarom de oude meesters verzochten het zweet niet direct af te drogen. Maar eerder juist terug in het lichaam te wrijven.

Bikram is een andere hot yoga vorm: In een ruimte van ca 42/45 graden met een vaste reeks aan asana’s. Hot-Yoga gaat naar de ca 38-45 graden. En daarbij is de reeks aan oefeningen niet meer altijd het zelfde. Wij zijn de eerste die Warm-Yoga als categorie ontwikkelen. We hopen dat er meer volgen. We gaan hierbij uit van een aangename , comfortabele warmte van maximaal 30 graden.

Aerial yoga
 Rotterdam

read next
De Aerial Yogaworkshop aan het strand in Zeeland was een erg leuke ontdekking. Hele fijne en zorgvuldige begeleiding van Juliette.
S Blom
S Blom
2022-06-20
Very warm and welcoming yogastudio. The teachers are all very kind and professional. They organise a variety of super nice workshops and retreats. Love this place!
Sandrine Pierse
Sandrine Pierse
2022-06-15
Fijne yogaschool met hele fijne docenten.
Jeffrey Veer
Jeffrey Veer
2022-06-15
Arriving exhausted to aerial yoga it is such a joy to have a caring and knowledgeable teacher and a class that makes me feel I could fly home. What a lovely studio this is, a gem in Delfshaven!
Teana Boston-Mammah
Teana Boston-Mammah
2022-04-15
Ik kom hier al 2 jaar met heel veel plezier. De yoga studio is fijn en persoonlijk, en geeft je een gevoel van thuis. Voor mij zijn de yogalessen bij Kompassie van hoge kwaliteit, en ik ga altijd een stuk relaxter weg dan dat ik er aankom😄. Het lesaanbod is gevarieerd, voor verschillende levels, en mijn favoriet is aerial yoga; een hele speelse acrobatische vorm van yoga. Je vind dit niet op veel plekken dus daarom is deze yoga studio mijn favoriet
Nina B
Nina B
2022-04-08
Mooie kleine studio. Leuke en lieve docenten, fijne lessen. Goede afwisseling tussen rustige en energieke lessen en momenten. Top Aerial Yoga lessen, fijnste van Rotterdam!
Lonne Damsteegt
Lonne Damsteegt
2022-04-08
Relaxte studio zonder dat overdreven Instagram -zie mij eens yoga doen - sfeertje. Breed lesaanbod, waaronder aerial yoga. Aardige, deskundige docenten. Vriendelijk voor beginners. Niet duur. Prima parkeren, op sommige tijdstippen zelfs gratis. Ik vind het ook leuk dat er mannelijke docenten en deelnemers zijn en er sowieso veel verschillende mensen komen.
Wendy Verhoeven
Wendy Verhoeven
2022-04-07
Afgelopen weekend een super fijne aerial yoga teacher training gehad hier. Juliette heeft ontzettend veel kennis en ervaring vanuit zowel yoga als acrobatiek die ze op heldere en prettige wijze deelt. Er is veel aandacht voor veiligheid en het geven van heldere instructies, alsook voor het (leerlingen laten) opgaan in de ervaring, het creëren van bewustzijn, en het werken vanuit je eigen authentieke stijl. Een hele prettige en leerzame combinatie! De kleinschaligheid zorgt voor veel persoonlijke aandacht en maakt het extra fijn en gezellig om je als groepje een lang weekend onder te dompelen in de aerial yoga. Zeker een aanrader dus!
Anne S
Anne S
2022-03-08
It was a wonderful experience!! You feel joy when playing with gravity and it is wonderful to be guided by someone with so much experience and love for the field as Juliette. Loved it 🤩
Claudia Lira
Claudia Lira
2022-03-07