Warm Yoga les

- not specified -

- not specified -

- not specified -

- not specified -

Warm Yoga lessen (niet te verwarren met Hot Yoga of Bikram) geven we in een matig infrarood verwarmde studio. Door de aangename temperatuur zijn je spieren en gewrichten een stuk flexibeler. Dit ondersteunt de yoga les en bevordert je doorbloeding, afvoer van afvolstoffen en geeft je een geborgen en warm gevoel tijdens de yogales zonder dat direct je het zweet uitbreekt. Al onze warm yoga lessen zijn geschikt voor beginners en gevorderden.

Tijdens de ‘warm yoga lessen’ waaronder(Warm Vinyasa , Warm Yin Yoga , Warm Hatha en Warm-Yin en Yang of Flow)  maken we gebruik van de speciale lange golf panelen. Deze (in de volksmond genoemd: infrarood) panelen in de warm yoga les worden ook gebruikt bij Hot Yoga en Bikram yoga. Bij ons gebeurd dat met een gematigde comfortabele warmte van max 28 en bij de yin: 30 graden. Deze panelen geven een lange golfstraling die een aangename diepe warmte werking heeft tijdens de warm yoga les. Voor onder andere de gewrichten en spieren. Wat op zichzelf vaak al een weldaad is in ons ‘koude regen/kikkerlandje’. Je kan dit vergelijken met de aangename verwarming van zonnestralen op je lichaam.

De maximum temperaturen bij ons is rond 30 graden Celsius en de luchtvochtigheid is laag. Wij beperken ons in het temperatuur gebruik. Omdat we zo overtuigd zijn van de voordelen. Na ons veld-onderzoek kwamen we tot de slotsom dat we waarschijnlijk de enige studio zijn die nooit hoger met infrarood gaat dan circa 28-30 graden. Bij warm yoga geloven we dat je wat minder snel over je grenzen zal gaan. Tegelijk kan het een heel intensieve yoga les zijn waarbij de docent je voldoende opties en uitdaging geeft waarmee je jouw innerlijk vuur aanwakkert.

Gepubliceerd door de redactie in Yoga Magazine februari 2017  “Een warme omhelzing “

(…) In haar nieuwe Kompassie Yoga Studio breekt ze een lans voor een nieuwe cross-over: warm yoga. Juliette: “In de aanloop naar de geboorte van mijn studio heb ik de plus- en minpunten onderzocht van een extra verwarmde ruimte. Als je richting de 40 graden gaat of zelfs daarboven, kun je duizelig en uitgedroogd raken. Dan wordt de les te uitputtend. Er is niets mis met hot yoga, ik vind het zelf af en toe ook heerlijk. Maar met onze warm yoga, tot maximaal 30 graden, kun je gemakkelijker je grenzen bewaken. Zo heb je toch die ervaring dat je kern, je gewrichten en spieren diep worden verwarmd. En dat is heerlijk, net een warme omhelzing ‘on a rainy day’.”

Achtergond van alle verwarmde yoga, warm yoga of hot yoga :

Alle (oude) culturen erkennen de zuiverende en helende werking  van warmte.

Het moedigt het lichaam aan te zweten en gebruikt daarmee de huid niet alleen om af te koelen, maar ook het lichaam te zuiveren. Er komt zelfs een natuurlijk antibiotica stof vrij; dat is 1 van de redenen waarom de oude meesters verzochten het zweet niet direct af te drogen. Maar eerder juist terug in het lichaam te wrijven.

Bikram is een andere hot yoga vorm: In een ruimte van ca 42/45 graden met een vaste reeks aan asana’s. Hot-Yoga gaat naar de ca 38-45 graden. En daarbij is de reeks aan oefeningen niet meer altijd het zelfde. Wij zijn de eerste die Warm-Yoga als categorie ontwikkelen. We hopen dat er meer volgen. We gaan hierbij uit van een aangename , comfortabele warmte van maximaal 30 graden.

Aerial yoga
 Rotterdam

read next