Warm Yoga les

- not specified -

- not specified -

- not specified -

- not specified -

Warm Yoga lessen (niet te verwarren met Hot Yoga of Bikram) geven we in een matig infrarood verwarmde studio. Door de aangename temperatuur zijn je spieren en gewrichten een stuk flexibeler. Dit ondersteunt de yoga les en bevordert je doorbloeding, afvoer van afvolstoffen en geeft je een geborgen en warm gevoel tijdens de yogales zonder dat direct je het zweet uitbreekt. Al onze warm yoga lessen zijn geschikt voor beginners en gevorderden.

Tijdens de ‘warm yoga lessen’ waaronder(Warm Vinyasa , Warm Yin Yoga , Warm Hatha en Warm-Yin en Yang of Flow)  maken we gebruik van de speciale lange golf panelen. Deze (in de volksmond genoemd: infrarood) panelen in de warm yoga les worden ook gebruikt bij Hot Yoga en Bikram yoga. Bij ons gebeurd dat met een gematigde comfortabele warmte van max 28 en bij de yin: 30 graden. Deze panelen geven een lange golfstraling die een aangename diepe warmte werking heeft tijdens de warm yoga les. Voor onder andere de gewrichten en spieren. Wat op zichzelf vaak al een weldaad is in ons ‘koude regen/kikkerlandje’. Je kan dit vergelijken met de aangename verwarming van zonnestralen op je lichaam.

De maximum temperaturen bij ons is rond 30 graden Celsius en de luchtvochtigheid is laag. Wij beperken ons in het temperatuur gebruik. Omdat we zo overtuigd zijn van de voordelen. Na ons veld-onderzoek kwamen we tot de slotsom dat we waarschijnlijk de enige studio zijn die nooit hoger met infrarood gaat dan circa 28-30 graden. Bij warm yoga geloven we dat je wat minder snel over je grenzen zal gaan. Tegelijk kan het een heel intensieve yoga les zijn waarbij de docent je voldoende opties en uitdaging geeft waarmee je jouw innerlijk vuur aanwakkert.

Gepubliceerd door de redactie in Yoga Magazine februari 2017  “Een warme omhelzing “

(…) In haar nieuwe Kompassie Yoga Studio breekt ze een lans voor een nieuwe cross-over: warm yoga. Juliette: “In de aanloop naar de geboorte van mijn studio heb ik de plus- en minpunten onderzocht van een extra verwarmde ruimte. Als je richting de 40 graden gaat of zelfs daarboven, kun je duizelig en uitgedroogd raken. Dan wordt de les te uitputtend. Er is niets mis met hot yoga, ik vind het zelf af en toe ook heerlijk. Maar met onze warm yoga, tot maximaal 30 graden, kun je gemakkelijker je grenzen bewaken. Zo heb je toch die ervaring dat je kern, je gewrichten en spieren diep worden verwarmd. En dat is heerlijk, net een warme omhelzing ‘on a rainy day’.”

Achtergond van alle verwarmde yoga, warm yoga of hot yoga :

Alle (oude) culturen erkennen de zuiverende en helende werking  van warmte.

Het moedigt het lichaam aan te zweten en gebruikt daarmee de huid niet alleen om af te koelen, maar ook het lichaam te zuiveren. Er komt zelfs een natuurlijk antibiotica stof vrij; dat is 1 van de redenen waarom de oude meesters verzochten het zweet niet direct af te drogen. Maar eerder juist terug in het lichaam te wrijven.

Bikram is een andere hot yoga vorm: In een ruimte van ca 42/45 graden met een vaste reeks aan asana’s. Hot-Yoga gaat naar de ca 38-45 graden. En daarbij is de reeks aan oefeningen niet meer altijd het zelfde. Wij zijn de eerste die Warm-Yoga als categorie ontwikkelen. We hopen dat er meer volgen. We gaan hierbij uit van een aangename , comfortabele warmte van maximaal 30 graden.

Aerial yoga
 Rotterdam

read next
Hele fijne yoga studio. Vriendelijke en ervaren docenten. Fijne zaal met voldoende props en altijd aangename temperatuur (ook bij de normale lessen). Ik vind vooral de aerial yoga erg leuk en wat mij betreft een redelijk unieke ervaring aangezien er maar weinig yoga studio's zijn die deze les aanbieden. Ik zou deze yoga studio aanraden!
Patricia patricia
Patricia patricia
2023-10-02
Had a wonderful Hormone Yoga workshop at Kompassie with Juliette. We exchanged knowledge, experiences, feelings and we bonded as women. Also we did yoga exercises and closed with a relax moment in the hammock.
Anouk Zeidler
Anouk Zeidler
2023-09-17
I love this yoga studio! Andrea and Juliette are very professional instructors in my opinion.
Nazanin
Nazanin
2023-09-16
I attended a taster session for Aerial yoga and was hooked as Juliette is a patient and very experienced instructor. I signed up for the unlimited monthly subs and also attended her fabulous women’s retreat. I left the event energised, revitalised and with so many more valuable insights about my well-being as a menopausal female. Best part was the great sisterhood I got to experience and the amazing women I got collaborate with.
Haseeba “Content Queen” Saban
Haseeba “Content Queen” Saban
2023-09-13
Laatst heb ik de workshop Hormone Yoga & Positive Development gevolgd bij Kompassie Yoga Studio, gegeven door eigenaresse Juliette. Het was een hele fijne bijeenkomst met gelijkgestemde vrouwen. We hebben elkaar Echt en liefdevol kunnen empoweren. En wat een eye openers heb ik opgedaan op het gebied van (peri) menopauze. Heel handig gebundeld in een syllabus die we meegekregen hebben. De dag zijn we geëindigd met een voedende Yoga sessie. Dank voor de leerzame, verbindende en liefdevolle middag.
Judith Reemnet
Judith Reemnet
2023-09-13
Ontzettend fijne studio en leuke lessen!
Jim van Nood
Jim van Nood
2023-09-06
Vandaag een keer les van Gina (een keertje op zondag) wat bijzonder weer, anders dan Andrea en ook weer plezierig. Door een proef abonnement heb ik meerdere lessen geprobeerd en bij Aerial Yoga blijven hangen, wat is dat gaaf! Gestart bij Juliette en door een verandering in werkrooster over gestapt naar Andrea. Beide geven op eigen wijze les, fijn voor mij als beginner maar nu ik de techniek steeds meer eigen ben ook fijn dat ik uitgedaagd wordt. Fijne locatie, warme mensen, vakbekwaam en Andrea is super lief! Echt een aanrader om een proef te starten en zo de lessen en docenten te leren kennen, je zal merken dat je al snel terug blijft komen voor de rijke lessen.
Ilse Blad
Ilse Blad
2023-07-16