Yin Yoga

- not specified -

- not specified -

- not specified -

- not specified -

Wat is Yin Yoga?

Yin Yoga houdingen onderscheiden zich van de dynamische Yoga vormen. Yin Yoga richt zich vooral op statische houdingen, die lang aangehouden worden. Dit zijn meestal zittende of liggende yoga houdingen. Yin Yoga is een yogastijl die steeds meer aan populariteit wint.

De eerste Yin yoga beoefening vindt zijn oorsprong bij de Amerikaanse Paul Grilley (1980). Hij is in wezen de grondlegger van de Yin Yoga stijl. Hij is vooral erg geïnteresseerd in de verschillen in onze anatomie bij het beoefenen van de verschillende yoga houdingen. Deze interesse werd bij hem gewekt door het boek ‘Autobiografie van een Yogi’.

Aan welke andere yogavormen is Yin Yoga verwant?

Yin Yoga is een moderne fusion yoga stijl. Dat betekent dat er verschillende technieken uit zowel de Hatha Yoga als ook de energetische en anatomische kennis van de chinese geneeskunde leer wordt gebruikt, zoals de meridianen en de drukpunten. Tevens wordt er extra gelet op de anatomische verschillen bij elk persoon. Yin Yoga is bij uitstek geschikt als een goed ondersteunende of aanvullende vorm van yoga naast andere meer dynamische yogastijlen zoals: Gentle Flow Yoga of Vinyasa Yoga. Deze stijl kun je ook beoefenen waneer je graag een beetje leniger wil worden. Wij geven de Yin in de warmte variant (Hot Yoga), waarbij de infrarood panelen je helpen door diepere warmte werking van de lange golfstralen in je gewrichten.

Yin Yoga Houdingen

Yin Yoga is een rustige en op het eerste gezicht eenvoudige yoga stijl, maar niet per se een eenvoudige oefening. Yin yoga werkt diep in ons lichaam en onze geest. De verstilling in elke pose heeft tevens een meditatieve kwaliteit.

De Yin Yoga les of practise richt zich op onze diepste weefsels van ons lichaam, onze bindweefsels – ligamenten, gewrichten, botten en de diepe fascia netwerken van het lichaam.
Energetisch verbetert Yin Yoga ook de energiestroom, waardoor de stroom van Chi in de organen wordt verbeterd. Om gezond te zijn, hebben we die alleen gezonde spieren maar juist ook gezonde organen nodig. Het zijn voornamelijk yogahoudingen die inwerken op specifieke energetische kanalen, of de Nadis. De focus tijdens Yin Yoga is meditatief en naar binnen gericht.

Een paar bekende Yin poses of yoga houdingen zijn:
Anahatasana, of wel: Melting Heart Yin houding: Dit lijkt een eenvoudige houding, maar kan behoorlijk uitdagend zijn. Het is een combinatie van zowel je hart- als ook borstgebied openen. Waarbij je jouw midden/bovenrug opent met een lichte buiging in je onderrug. Dit is een subtiele omgekeerde houding voor de organen in je buik. De naam zelf is bijna poëtisch: Het Smeltende Hart. Visualisaties ondersteunen dit beeld. Waarbij we zachter naar ons en naar anderen leren worden.

Fysiek: Als je de hele dag achter de computer hebt gezeten, zijn je schouders en bovenrug vaak naar voren gebogen. Na de Melting Heart Yin houding voel je je weer praktisch als herboren.

Een tweede voorbeeld is de Butterfly ofwel: Diamant Pose, een zittende Yin houding met de volgende werking:

 • Opent zacht en diep de heupen en ontspant de rug.
 • Het rekt het bindweefsel aan de achterkant van je bovenlichaam en de achterkant van je bovenbenen (hamstrings).
 • Het rekt het bindweefsel van de binnenkant van je bovenbenen, de adductoren.
 • Het opent je heupen.

Belangrijke meridianen die je hiermee stimuleert:

 • Blaas- en nier meridiaan.
  Hierdoor helpt deze houding bij een vol hoofd, je druk maken, twijfelen, angst of paniek. Ook zorgt het ervoor dat het je zachter maakt en je zelfvertrouwen opbouwt. Verder kan het helpen bij hoofdpijn, blaasklachten, neusverkoudheid. Doordat je de nierenergie stimuleert krijg je meer energie.
 • Lever- en galblaasmeridiaan.
  Hierdoor helpt deze houding bij woede, ongeduld, prikkelbaarheid en frustratie. Lichamelijk helpt deze meridiaan bij misselijkheid, het regelen van menstruatieklachten, allergieën, hormonen, oogklachten, migraine en buikklachten.

Yin Yoga in Rotterdam

Onze yin yoga lessen worden gegeven op elke maandag avond om: 19:30. Ook geven we Yin in de fusion Yoga les: Yin & Yang op woensdag en donderdag. Zie het rooster. De Yin Yoga lessen zijn zowel voor voor beginners als gevorderden.

De belangrijkste voordelen van Yin yoga in de Kompassie Yoga studio in Rotterdam zijn:

 • Meditatieve kwaliteit in de houdingen
 • Diepe stretching van je bindweefsel, spieren en fachia: Je wordt soepeler of leningen.
 • Energie herstellend
 • De diepe maar zachte warmte van onze infra rood platen helpt je om makkelijker in en uit de pose te komen. (onder de 30 graden)
 • De yoga docent geeft verschillend opties ter ondersteuning of ter uitdaging. Ook gebruiken we yoga props (bolster, blakken, dekens) ter ondersteuning.
Wat vinden deelnemers van onze Yin Yoga lessen?

Hatha yoga

read next
De Aerial Yogaworkshop aan het strand in Zeeland was een erg leuke ontdekking. Hele fijne en zorgvuldige begeleiding van Juliette.
S Blom
S Blom
2022-06-20
Very warm and welcoming yogastudio. The teachers are all very kind and professional. They organise a variety of super nice workshops and retreats. Love this place!
Sandrine Pierse
Sandrine Pierse
2022-06-15
Fijne yogaschool met hele fijne docenten.
Jeffrey Veer
Jeffrey Veer
2022-06-15
Arriving exhausted to aerial yoga it is such a joy to have a caring and knowledgeable teacher and a class that makes me feel I could fly home. What a lovely studio this is, a gem in Delfshaven!
Teana Boston-Mammah
Teana Boston-Mammah
2022-04-15
Ik kom hier al 2 jaar met heel veel plezier. De yoga studio is fijn en persoonlijk, en geeft je een gevoel van thuis. Voor mij zijn de yogalessen bij Kompassie van hoge kwaliteit, en ik ga altijd een stuk relaxter weg dan dat ik er aankom😄. Het lesaanbod is gevarieerd, voor verschillende levels, en mijn favoriet is aerial yoga; een hele speelse acrobatische vorm van yoga. Je vind dit niet op veel plekken dus daarom is deze yoga studio mijn favoriet
Nina B
Nina B
2022-04-08
Mooie kleine studio. Leuke en lieve docenten, fijne lessen. Goede afwisseling tussen rustige en energieke lessen en momenten. Top Aerial Yoga lessen, fijnste van Rotterdam!
Lonne Damsteegt
Lonne Damsteegt
2022-04-08
Relaxte studio zonder dat overdreven Instagram -zie mij eens yoga doen - sfeertje. Breed lesaanbod, waaronder aerial yoga. Aardige, deskundige docenten. Vriendelijk voor beginners. Niet duur. Prima parkeren, op sommige tijdstippen zelfs gratis. Ik vind het ook leuk dat er mannelijke docenten en deelnemers zijn en er sowieso veel verschillende mensen komen.
Wendy Verhoeven
Wendy Verhoeven
2022-04-07
Afgelopen weekend een super fijne aerial yoga teacher training gehad hier. Juliette heeft ontzettend veel kennis en ervaring vanuit zowel yoga als acrobatiek die ze op heldere en prettige wijze deelt. Er is veel aandacht voor veiligheid en het geven van heldere instructies, alsook voor het (leerlingen laten) opgaan in de ervaring, het creëren van bewustzijn, en het werken vanuit je eigen authentieke stijl. Een hele prettige en leerzame combinatie! De kleinschaligheid zorgt voor veel persoonlijke aandacht en maakt het extra fijn en gezellig om je als groepje een lang weekend onder te dompelen in de aerial yoga. Zeker een aanrader dus!
Anne S
Anne S
2022-03-08
It was a wonderful experience!! You feel joy when playing with gravity and it is wonderful to be guided by someone with so much experience and love for the field as Juliette. Loved it 🤩
Claudia Lira
Claudia Lira
2022-03-07