Maakt Yoga gelukkiger?

Yoga verandert je hersenen onmiddellijk..
Je zou kunnen denken dat het jaren van toegewijde oefening kost voordat je geluksresultaten begint te zien, maar dat is helemaal niet het geval. Studies hebben aangetoond dat de niveaus van gamma-aminoboter (GABA) in de hersenen na slechts een uur yoga een piek krijgen. Hogere GABA-niveaus worden geassocieerd met lagere niveaus van depressie en angst. Simpel gezegd, zelfs een enkele klas kan je hersenchemie veranderen en je humeur verbeteren.

Langdurige yogatraining zorgt voor veranderingen op de lange termijn:
Degenen die vasthouden aan reguliere yogapraktijken rapporteren dat ze gelukkiger en gezonder zijn. Studies zoals deze laten zien dat yoga vermoeidheid, angst en woede vermindert. De biochemische veranderingen gecreëerd door middel van onze yoga practise ondersteund een betere fysieke en mentale gezondheid.

Ademhaling maakt je gelukkiger
Elke yoga-beoefening bevat een aantal elementen van het focussen op de ademhaling. Dit om of het vuur in je aan te wakkeren of dieper te ontspannen. Onderzoek heeft aangetoond dat het vermogen om je bewust te worden van de ademhaling en deze te reguleren: Van cruciaal belang is in termen van het verlagen van stress en het verankeren en gronden van jezelf in het moment – beide zijn nodig om je gelukkiger te voelen. Hoewel je zonder yoga, ook de ademhalingsoefeningen zou kunnen doen, is juist het koppelen van deze twee samen een gegarandeerde geluks booster. (bron: www.happier.com)

Yoga maakt je humeur beter
Wist jij dat je lichaams houding gerelateerd is aan je humeur? Het is zo.. En hoewel we de neiging hebben te bedenken dat verdriet je lichamelijk laat ‘instorten’  in plaats van andersom, werkt het ook andersom. Het veranderen van je dagelijkse lichaam houding door regelmatige beoefening van yoga, zal ook je humeur veranderen. Elke Yoga stijl versterkt de verbinding tussen hersenen en lichaam. En het lichaam stuurt berichten naar de hersenen, wanneer het sterk en positief aanvoelt door regelmatige beoefening van yoga. Kortom: Wacht niet om je ruggengraat eens goed te verlengen in de yoga les en daar buiten!
We hopen je hiermee geïnspireerd te hebben. En zien je graag weer terug in onze Yoga Studio.

Herken jij bij jezelf de behoefte om nog meer tijd, rust, aandacht en geluk te ervaren? Met onze Yoga kun je deze behoeften boosten én vervullen op fysiek, spiritueel, mentaal en emotioneel vlak. Dus maak gerust gebruik van onze proefweek of proefles. Indien je je eerste leskaart gaat aanschaffen, kan je ons emailen voor je unieke kortingslink van 15% op je eerste leskaart.


Categories: Yoga Blog

Hele fijne yoga studio. Vriendelijke en ervaren docenten. Fijne zaal met voldoende props en altijd aangename temperatuur (ook bij de normale lessen). Ik vind vooral de aerial yoga erg leuk en wat mij betreft een redelijk unieke ervaring aangezien er maar weinig yoga studio's zijn die deze les aanbieden. Ik zou deze yoga studio aanraden!
Patricia patricia
Patricia patricia
2023-10-02
Had a wonderful Hormone Yoga workshop at Kompassie with Juliette. We exchanged knowledge, experiences, feelings and we bonded as women. Also we did yoga exercises and closed with a relax moment in the hammock.
Anouk Zeidler
Anouk Zeidler
2023-09-17
I love this yoga studio! Andrea and Juliette are very professional instructors in my opinion.
Nazanin
Nazanin
2023-09-16
I attended a taster session for Aerial yoga and was hooked as Juliette is a patient and very experienced instructor. I signed up for the unlimited monthly subs and also attended her fabulous women’s retreat. I left the event energised, revitalised and with so many more valuable insights about my well-being as a menopausal female. Best part was the great sisterhood I got to experience and the amazing women I got collaborate with.
Haseeba “Content Queen” Saban
Haseeba “Content Queen” Saban
2023-09-13
Laatst heb ik de workshop Hormone Yoga & Positive Development gevolgd bij Kompassie Yoga Studio, gegeven door eigenaresse Juliette. Het was een hele fijne bijeenkomst met gelijkgestemde vrouwen. We hebben elkaar Echt en liefdevol kunnen empoweren. En wat een eye openers heb ik opgedaan op het gebied van (peri) menopauze. Heel handig gebundeld in een syllabus die we meegekregen hebben. De dag zijn we geëindigd met een voedende Yoga sessie. Dank voor de leerzame, verbindende en liefdevolle middag.
Judith Reemnet
Judith Reemnet
2023-09-13
Ontzettend fijne studio en leuke lessen!
Jim van Nood
Jim van Nood
2023-09-06
Vandaag een keer les van Gina (een keertje op zondag) wat bijzonder weer, anders dan Andrea en ook weer plezierig. Door een proef abonnement heb ik meerdere lessen geprobeerd en bij Aerial Yoga blijven hangen, wat is dat gaaf! Gestart bij Juliette en door een verandering in werkrooster over gestapt naar Andrea. Beide geven op eigen wijze les, fijn voor mij als beginner maar nu ik de techniek steeds meer eigen ben ook fijn dat ik uitgedaagd wordt. Fijne locatie, warme mensen, vakbekwaam en Andrea is super lief! Echt een aanrader om een proef te starten en zo de lessen en docenten te leren kennen, je zal merken dat je al snel terug blijft komen voor de rijke lessen.
Ilse Blad
Ilse Blad
2023-07-16