Maakt Yoga gelukkiger?

Yoga verandert je hersenen onmiddellijk..
Je zou kunnen denken dat het jaren van toegewijde oefening kost voordat je geluksresultaten begint te zien, maar dat is helemaal niet het geval. Studies hebben aangetoond dat de niveaus van gamma-aminoboter (GABA) in de hersenen na slechts een uur yoga een piek krijgen. Hogere GABA-niveaus worden geassocieerd met lagere niveaus van depressie en angst. Simpel gezegd, zelfs een enkele klas kan je hersenchemie veranderen en je humeur verbeteren.

Langdurige yogatraining zorgt voor veranderingen op de lange termijn:
Degenen die vasthouden aan reguliere yogapraktijken rapporteren dat ze gelukkiger en gezonder zijn. Studies zoals deze laten zien dat yoga vermoeidheid, angst en woede vermindert. De biochemische veranderingen gecreëerd door middel van onze yoga practise ondersteund een betere fysieke en mentale gezondheid.

Ademhaling maakt je gelukkiger
Elke yoga-beoefening bevat een aantal elementen van het focussen op de ademhaling. Dit om of het vuur in je aan te wakkeren of dieper te ontspannen. Onderzoek heeft aangetoond dat het vermogen om je bewust te worden van de ademhaling en deze te reguleren: Van cruciaal belang is in termen van het verlagen van stress en het verankeren en gronden van jezelf in het moment – beide zijn nodig om je gelukkiger te voelen. Hoewel je zonder yoga, ook de ademhalingsoefeningen zou kunnen doen, is juist het koppelen van deze twee samen een gegarandeerde geluks booster. (bron: www.happier.com)

Yoga maakt je humeur beter
Wist jij dat je lichaams houding gerelateerd is aan je humeur? Het is zo.. En hoewel we de neiging hebben te bedenken dat verdriet je lichamelijk laat ‘instorten’  in plaats van andersom, werkt het ook andersom. Het veranderen van je dagelijkse lichaam houding door regelmatige beoefening van yoga, zal ook je humeur veranderen. Elke Yoga stijl versterkt de verbinding tussen hersenen en lichaam. En het lichaam stuurt berichten naar de hersenen, wanneer het sterk en positief aanvoelt door regelmatige beoefening van yoga. Kortom: Wacht niet om je ruggengraat eens goed te verlengen in de yoga les en daar buiten!
We hopen je hiermee geïnspireerd te hebben. En zien je graag weer terug in onze Yoga Studio.

Herken jij bij jezelf de behoefte om nog meer tijd, rust, aandacht en geluk te ervaren? Met onze Yoga kun je deze behoeften boosten én vervullen op fysiek, spiritueel, mentaal en emotioneel vlak. Dus maak gerust gebruik van onze proefweek of proefles. Indien je je eerste leskaart gaat aanschaffen, kan je ons emailen voor je unieke kortingslink van 15% op je eerste leskaart.


Categories: Yoga Blog