Maakt Yoga gelukkiger?

Yoga verandert je hersenen onmiddellijk..
Je zou kunnen denken dat het jaren van toegewijde oefening kost voordat je geluksresultaten begint te zien, maar dat is helemaal niet het geval. Studies hebben aangetoond dat de niveaus van gamma-aminoboter (GABA) in de hersenen na slechts een uur yoga een piek krijgen. Hogere GABA-niveaus worden geassocieerd met lagere niveaus van depressie en angst. Simpel gezegd, zelfs een enkele klas kan je hersenchemie veranderen en je humeur verbeteren.

Langdurige yogatraining zorgt voor veranderingen op de lange termijn:
Degenen die vasthouden aan reguliere yogapraktijken rapporteren dat ze gelukkiger en gezonder zijn. Studies zoals deze laten zien dat yoga vermoeidheid, angst en woede vermindert. De biochemische veranderingen gecreëerd door middel van onze yoga practise ondersteund een betere fysieke en mentale gezondheid.

Ademhaling maakt je gelukkiger
Elke yoga-beoefening bevat een aantal elementen van het focussen op de ademhaling. Dit om of het vuur in je aan te wakkeren of dieper te ontspannen. Onderzoek heeft aangetoond dat het vermogen om je bewust te worden van de ademhaling en deze te reguleren: Van cruciaal belang is in termen van het verlagen van stress en het verankeren en gronden van jezelf in het moment – beide zijn nodig om je gelukkiger te voelen. Hoewel je zonder yoga, ook de ademhalingsoefeningen zou kunnen doen, is juist het koppelen van deze twee samen een gegarandeerde geluks booster. (bron: www.happier.com)

Yoga maakt je humeur beter
Wist jij dat je lichaams houding gerelateerd is aan je humeur? Het is zo.. En hoewel we de neiging hebben te bedenken dat verdriet je lichamelijk laat ‘instorten’  in plaats van andersom, werkt het ook andersom. Het veranderen van je dagelijkse lichaam houding door regelmatige beoefening van yoga, zal ook je humeur veranderen. Elke Yoga stijl versterkt de verbinding tussen hersenen en lichaam. En het lichaam stuurt berichten naar de hersenen, wanneer het sterk en positief aanvoelt door regelmatige beoefening van yoga. Kortom: Wacht niet om je ruggengraat eens goed te verlengen in de yoga les en daar buiten!
We hopen je hiermee geïnspireerd te hebben. En zien je graag weer terug in onze Yoga Studio.

Herken jij bij jezelf de behoefte om nog meer tijd, rust, aandacht en geluk te ervaren? Met onze Yoga kun je deze behoeften boosten én vervullen op fysiek, spiritueel, mentaal en emotioneel vlak. Dus maak gerust gebruik van onze proefweek of proefles. Indien je je eerste leskaart gaat aanschaffen, kan je ons emailen voor je unieke kortingslink van 15% op je eerste leskaart.


Categories: Yoga Blog

De Aerial Yogaworkshop aan het strand in Zeeland was een erg leuke ontdekking. Hele fijne en zorgvuldige begeleiding van Juliette.
S Blom
S Blom
2022-06-20
Very warm and welcoming yogastudio. The teachers are all very kind and professional. They organise a variety of super nice workshops and retreats. Love this place!
Sandrine Pierse
Sandrine Pierse
2022-06-15
Fijne yogaschool met hele fijne docenten.
Jeffrey Veer
Jeffrey Veer
2022-06-15
Arriving exhausted to aerial yoga it is such a joy to have a caring and knowledgeable teacher and a class that makes me feel I could fly home. What a lovely studio this is, a gem in Delfshaven!
Teana Boston-Mammah
Teana Boston-Mammah
2022-04-15
Ik kom hier al 2 jaar met heel veel plezier. De yoga studio is fijn en persoonlijk, en geeft je een gevoel van thuis. Voor mij zijn de yogalessen bij Kompassie van hoge kwaliteit, en ik ga altijd een stuk relaxter weg dan dat ik er aankom😄. Het lesaanbod is gevarieerd, voor verschillende levels, en mijn favoriet is aerial yoga; een hele speelse acrobatische vorm van yoga. Je vind dit niet op veel plekken dus daarom is deze yoga studio mijn favoriet
Nina B
Nina B
2022-04-08
Mooie kleine studio. Leuke en lieve docenten, fijne lessen. Goede afwisseling tussen rustige en energieke lessen en momenten. Top Aerial Yoga lessen, fijnste van Rotterdam!
Lonne Damsteegt
Lonne Damsteegt
2022-04-08
Relaxte studio zonder dat overdreven Instagram -zie mij eens yoga doen - sfeertje. Breed lesaanbod, waaronder aerial yoga. Aardige, deskundige docenten. Vriendelijk voor beginners. Niet duur. Prima parkeren, op sommige tijdstippen zelfs gratis. Ik vind het ook leuk dat er mannelijke docenten en deelnemers zijn en er sowieso veel verschillende mensen komen.
Wendy Verhoeven
Wendy Verhoeven
2022-04-07
Afgelopen weekend een super fijne aerial yoga teacher training gehad hier. Juliette heeft ontzettend veel kennis en ervaring vanuit zowel yoga als acrobatiek die ze op heldere en prettige wijze deelt. Er is veel aandacht voor veiligheid en het geven van heldere instructies, alsook voor het (leerlingen laten) opgaan in de ervaring, het creëren van bewustzijn, en het werken vanuit je eigen authentieke stijl. Een hele prettige en leerzame combinatie! De kleinschaligheid zorgt voor veel persoonlijke aandacht en maakt het extra fijn en gezellig om je als groepje een lang weekend onder te dompelen in de aerial yoga. Zeker een aanrader dus!
Anne S
Anne S
2022-03-08
It was a wonderful experience!! You feel joy when playing with gravity and it is wonderful to be guided by someone with so much experience and love for the field as Juliette. Loved it 🤩
Claudia Lira
Claudia Lira
2022-03-07